ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Θ. Πετράκου, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για Αεροδρόμιο, Καλό Νερό –Τσακώνα και Καλαμάτα – Ριζόμυλος

petrakos24 «Για τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό-Τσακώνα απαιτείται μόνο η υλοποίηση της Οριστικής Μελέτης Τεχνικών Έργων και ορισμένες γεωτεχνικές μελέτες, καθώς η ΜΠΕ είναι ήδη εγκεκριμένη ώστε να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο.» Αυτή την ενημέρωση έκαναν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΜΕΔΙ στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου μετά από σχετική ερώτηση του κατά την διάρκεια της συνάντησης του με  το υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκπονηθεί η Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μπορεί να προκηρυχτεί η υλοποίηση του έργου σύντομα.
Όσο για τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το κομμάτι Καλαμάτα- Ριζόμυλος σημειώθηκε ότι  είναι ώριμο ως έργο, το κομμάτι Ριζόμυλος- Σουλινάρι δεν είναι ώριμο καθώς λείπουν η Μελέτη Τεχνικών Έργων καθώς και οι γεωτεχνικές μελέτες. Τέλος ενημέρωσαν τον κ. Πετράκο ότι στο τέλος του χρόνου θα κηρυχτούν οι απαλλοτριώσεις.
Ο κ. Πετράκος ζήτησε να ενημερωθεί  για το σιδηροδρομικό δίκτυο και αν θα επαναλειτουργήσει ο προαστιακός της Μεσσηνίας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για αυτό το θέμα αλλά και για  την οριστικοποίηση των αποφάσεων για το Καλό Νερό – Τσακώνα,  σε περίπου 15 ημέρες το βουλευτή, σε νέα συνάντηση.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, κατά την συνάντηση του με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ Χρυσοχοΐδη  ζήτησε απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε διατυπώσει στην επίκαιρη ερώτηση, η οποία δεν είχε απαντηθεί από τον κ. Υπουργό, για την προώθηση των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.