ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Προϋπολογισμός δήμου Καλαμάτας για το 2015

niarxos tasos kkeΤου Τάσου Νιάρχου*
Καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του δήμου μας για το 2015. Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό αντιλαϊκό, φορομπηχτικό, ένα προϋπολογισμό που εντάσσεται πλήρως στη λογική των μνημονίων διαρκείας.
Ένας προϋπολογισμός που διαμορφώθηκε και συντάχθηκε μέσα στο ασφυχτικό πλαίσιο που ορίζει η «μεταρρύθμιση Καλλικράτης», με βάση τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών και τις επιταγές του Παρατηρητηρίου της Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι Δήμοι δεν έχουν καμιά αυτοτέλεια και ανεξαρτησία αλλά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κεντρικής κυβέρνησης, είναι αυτοί που υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο.
Κάποιοι θα πείτε-με πρώτο τον κ. Δήμαρχο-ότι συμφωνείτε μαζί μας, ότι πράγματι φταίει το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη. Ναι, αλλά είναι διαφορετικό να ξέρεις σε πιο πλαίσιο δρας και να προσπαθείς μέσα από την λαϊκή πάλη να αποσπάσεις κάποιες κατακτήσεις και τελικά να το ανατρέψεις και είναι άλλο, να επικαλείσαι αυτό το πλαίσιο για να δικαιολογήσεις την υποταγή σου και την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείς.
Φέρατε ένα προϋπολογισμό- όπως και οι προηγούμενοι άλλωστε- που όποια έργα έγιναν ή πρόκειται να γίνουν  είναι έργα βιτρίνας που έχουν σχέση με τον τουρισμό.
Δεν προβλέπεται τίποτα για έργα και υπηρεσίες προτεραιότητας για το λαό, για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία σε μια σεισμογενή περιοχή όπως είναι ο Δήμος μας, για αντιπλημμυρικά έργα στη πόλη της Καλαμάτας και στις Δημοτικές ενότητες που πνίγονται κάθε χρόνο, για αντιπυρική προστασία.
Δεν προβλέπεται ουσιαστικά τίποτε, για έργα στις συνοικίες και τις γειτονιές της πόλης, καθώς και στις Δημοτικές ενότητες.
Χτες ψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα, για τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, προβλέπονται, 409.000 € για το Δήμο Άριος, 276.000 € για το Δήμο Αρφαρών και 181.000 € για τον Δήμο Θουρίας, όταν τα τεχνικά τους προγράμματα ξεπερνούσαν για τον καθένα ξεχωριστά το 1.000.000 €.
Καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα προϋπολογισμό αντιλαϊκό, φορομπηχτικό, πλασματικό και αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα από τα στοιχεία που περιέχει.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.