ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τί βλέπει το Μαξίμου στην 3η ψηφοφορία

maksimou2Το παρασκήνιο αναμένεται να είναι έντονο και θα εξελιχθούν πολλές κινήσεις για να αποτραπούν οι εκλογές.
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αρκετά πιο σίγουρος από το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι 168 θετικές ψήφοι που έλαβε ο Σταύρος Δήμας αναπτέρωσαν το ηθικό στο Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά και στενοί του συνεργάτες, εκτιμούν ότι ο στόχος των 180 δεν είναι ανέφικτος.
«Δεν είμαστε ούτε πολύ μακρυά, ούτε πολύ κοντά…» λένε και θεωρούν ότι όλα θα παιχτούν τις επόμενες πέντε ημέρες και η ευθύνη πλέον όλων των βουλευτών είναι τεράστια. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας με έντονο και σαφή τρόπο.
«Η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το ”παρών” Εκεί δεν θα υπάρχει παρών. Θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας» είπε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και μέλη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ προ των ευθυνών τους.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι πολλοί βουλευτές θα αναλογιστούν την ύστατη στιγμή το βάρος της ευθύνης τους και θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί ο εθνικός κίνδυνος και η εθνική περιπέτεια που Θεωρούνται οι εκλογές.
Η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου θα στραφεί τις επόμενες ημέρες στη δεξαμενή των ανεξαρτήτων βουλευτών, από όπου αναζητούνται τέσσερις βουλευτές, τρεις ή τέσσερις από τη ΔΗΜΑΡ και τέσσερις ή πέντε από τους ΑΝΕΛ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.