ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Κόντρα Σαμαρά-Τσίπρα και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

tsipras-samaras1«Ύστερα από πολλές δεκαετίες, η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι μια ιστορική στιγμή», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την ψηφοφορία. «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πια ένα βήμα από το τέλος», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας εκ νέου προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Διαφορετικές ερμηνείες έδωσαν στην ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό να στέκεται στην «ιστορική στιγμή» που η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για μια ψηφοφορία που αποδεικνύει πως «η κυβέρνηση είναι πια ένα βήμα από το τέλος».
«Ύστερα από πολλές δεκαετίες, η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι μια ιστορική στιγμή. Οι παλαιότεροι θα ξαφνιαστούν και οι νεότεροι εύχομαι να συνεχίσουν. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη», δήλωσε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ο κ. Σαμαράς.
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πια ένα βήμα από το τέλος. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός για να πάμε συντεταγμένα στην λαϊκή ετυμηγορία τόσο το καλύτερο για τον τόπο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Προηγήθηκε αντιπαράθεση σε ψηλούς τόνους με αιχμή την προεδρική εκλογή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε άρρηκτα τη στάση όλων των βουλευτών στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό με τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αναφέροντας πως αν κάποιος βουλευτής καταψηφίσει τον προϋπολογισμό αλλά πει «ναι» στην προεδρική εκλογή τότε θα έχουν μεσολαβήσει «μεθοδεύσεις».
Για «αλαζονεία» του κ. Τσίπρα και «διαγραφή» της λέξης «συνείδηση» από τη Βουλή κατήγγειλε απαντώντας ο κ. Σαμαράς, δηλώνοντας παράλληλα βέβαιος πως η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και πως οι βουλευτές κατανοούν τις ευθύνες τους.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος πως η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να έρθει σε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί η ημερομηνία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.