ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Πρέσβεις από την Ασία ξετρελάθηκαν από τη Μάνη και το Διρό

Πρέσβεις πέντε ασιατικών χωρών επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες το Δήμο Ανατολικής Μάνης και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά και τον πλούτο της περιοχής.

Οι πρέσβεις της Κορέας κος Shin Gil-Sou, της Ινδονησίας κος Benny Bahanadewa, της  Ταϊλάνδης κος Joompol Manaschuang, των Φιλιππίνων κος Meynardo Montealegre και η πρέσβειρα  του Βιετνάμ κα Tran Thi Ha Phuong επισκέφθηκαν τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στα πλαίσια ευρύτερης επίσκεψής τους στο νομό Λακωνίας. Στην αποστολή συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ελληνο-ινδονησιακής φιλίας GANESA, κος Γεώργιος Ρούπας.

Αντιπροσωπεία του Δήμου ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος, κα Λυροφώνη Γεωργία, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, κος Καπασούρης-Σεψάκος Γεώργιος και η αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΑΜ, κα Δρακουλάκου Ελένη τους υποδέχτηκαν και τους συνόδευσαν στις επισκέψεις τους σε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε περιελάμβανε διάφορες δράσεις. Αρχικά οι πρέσβεις επισκέφθηκαν τα Σπήλαια του Διρού όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ξενάγηση με τις βάρκες, και η ενημέρωση για την ιστορία του σπηλαίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου της περιοχής όπου οι πρέσβεις πληροφορήθηκαν από τον υπεύθυνο για το τρόπο και τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής του ελαιολάδου.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με μετάβαση στην πόλη του Γυθείου όπου οι πρέσβεις γευμάτισαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

Οι πρέσβεις δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη και τα αξιοθέατα της Μάνης, αλλά και από την φιλοξενία των ανθρώπων του Δήμου. Τους εντυπωσίασε όχι μόνο η ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ομορφιά των σπηλαίων Διρού αλλά και η γενικότερη αρχιτεκτονική και ο φυσικός πλούτος της περιοχής.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και για τα τοπικά προϊόντα, ιδιαίτερα για την παραγωγή ελαιολάδου, μάλιστα στο ελαιοτριβείο δεν έχασαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το εξαιρετικό και φημισμένο τοπικό ελαιόλαδο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.