ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

«Ο μεγάλος χαμένος από τον προϋπολογισμό του δήμου Καλαμάτας είναι η κοινωνική πρόνοια»

makaris02Την διαφωνία του ως προς τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχή όπως αυτές αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.Ο κ. Μάκαρης έκανε λόγο για ανισοκατανομή των πόρων υπέρ του κέντρου και των έργων βιτρίνας ενώ δεν προβλέπεται όπως σημείωσε κανένα έργο για την παραλία. Μίλησε επίσης για ελλείψεις στους αθλητικούς χώρους χωρίς να προβλέπεται κανένα έργο στο συγκεκριμένο τομέα. Εξέφρασε παράλληλα την αντίθεση του στην αμοιβή των αιρετών τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει στρατιά προέδρων και αντιπροέδρων οι οποίοι αμείβονται. Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό υπογράμμισε ότι λείπουν, έργα υποδομής , αντιπλημμυρικά και έργα στις δημοτικές κοινότητες, ενώ ο μεγάλος χαμένος είναι ο τομέας της κοινωνικής πρόνοιας, δεν υπάρχει δράση κατά της ανεργίας και γενικότερα κοινωνικού προσανατολισμού. Τέλος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει αποκεντρωμένο χαρακτήρα και να είναι περισσότερη διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία.
Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού, για απαξίωση της περιφέρειας έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή επιβάλλεται να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις δημοτικές κοινότητες και τις γειτονιές. Ο κ. Φαββατάς αναφέρθηκε στις θέσεις των προέδρων και των αντιπροέδρων στις επιτροπές οι οποίες είναι έμμισθες τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να πληρώνονται και οι αντιπρόεδροι οι οποίοι όπως είναι γνωστό δεν επιτελούν έργο».Ο κ. Φαββατάς έφερε ως παράδειγμα την σχολική επιτροπή αναφερόμενος στην πρόσφατη κατανομή χρημάτων για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων οι οποίες δεν καλύφθηκαν 100%, την ίδια ώρα που πληρώνονται οι αιρετοί.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι το μελανό σημείο του προϋπολογισμού είναι η έλλειψη κοινωνικού προσανατολισμού και πρότεινε το 1,5 εκ ευρώ που έχει συγκεντρωθεί από τις ρυθμίσεις των χρεών των δημοτών να κατευθυνθεί σε κοινωνικούς κωδικούς με στόχο να ανακουφιστούν οι πολίτες που το έχουν ανάγκη.
Όσο για το πλεόνασμα των 7 εκ. ευρώ που αναφέρει η δημοτική αρχή ότι υπάρχει ο κ. Μπεχράκης υπογράμμισε ότι αυτό δεν αλήθεια, είναι μύθος και θα πρέπει να σταματήσει. Η αλήθεια σημείωσε, είναι ότι το πλεόνασμα αγγίζει τα 500.000 ευρώ , την ίδια ώρα που ο δήμος χρωστάει στον σύνδεσμο ύδρευσης 1 εκ ευρώ .
Ο κ. Μπεχράκης τόνισε ότι υπάρχει ασφυξία στην δημοκρατία και επιβάλλεται στην πληροφόρηση των μειοψηφιών. Η απασχόληση ενός εργαζομένου θα ήταν αρκετή για την λειτουργία γραφείου της μειοψηφίας προκειμένου να ενημερώνεται επαρκώς. «Η δημοτική αρχή αντλεί κονδύλια από επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα για αυτό δεν θέλει την διαφάνεια» σημείωσε ο κ. Μπεχράκης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.