ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

margelis4«Πρέπει, να αποσύρει αμέσως το σχέδιο νόμου, στο οποίο κανείς δεν συμφωνεί. Να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος, ουσιαστικός και όχι προσχηματικός, με τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων  στο χώρο της Δικαιοσύνης.  Το δικηγορικό σώμα είναι έτοιμο για το διάλογο και προς τούτο έχει καταθέσει προ πολλού τις τεκμηριωμένες προτάσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, η Κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και για την ένταση και για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των δικηγόρων.» Τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε για τις αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είναι έτοιμη η κυβέρνηση να καταθέσει προς ψήφιση.
Συγκεκριμένα, στην δήλωσή του αναφέρει ο κ. Μαργέλης:
«Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο Δημοψήφισμα. Επίσης, τον Πρόεδρο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας. Η μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα, αποτελεί ελπιδοφόρο φαινόμενο για τη κοινωνία. Απέδειξαν ότι η συμμετοχή στα κοινά, δεν εξαντλείται στην διαδικασία για την εκλογή των προσώπων στα όργανα ενός κλάδου. Και ότι η έννοια «κλειδί» της δημοκρατίας, είναι αυτή της συμμετοχής. Το μέγιστο της δημοκρατίας, δεν ταυτίζεται με το όνομα ενός κράτους, ενός φορέα, ενός οργανισμού, αλλά με το μέγιστο της συμμετοχής. Πρέπει, λοιπόν, και αυτό είναι ασφαλές συμπέρασμα, να επιδιωχθεί η οργάνωση της πολιτικής συμμετοχής μέσω δημοψηφισμάτων, σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα ενδιάμεσα σώματα.
Το ΟΧΙ στο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι ξεκάθαρο, σαφές και αναντίλεκτο. Οι δικηγόροι της πράξης, που καλούνται να τον εφαρμόσουν, τον απέρριψαν απερίφραστα σε συνέχεια της καθολικής και τεκμηριωμένης αντίθεσης όλων των θεσμικών οργάνων του νομικού κόσμου. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί πρόχειρα, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ και σε βάρος των μικρομεσαίων και υπό το πρόσχημα της επιτάχυνσης των δικών. Δεν μπορεί, να αγνοεί τις προτάσεις των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος για την ταχεία όσο και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Πρέπει, λοιπόν, να αποσύρει αμέσως ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο κανείς δεν συμφωνεί. Να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος, ουσιαστικός και όχι προσχηματικός, με τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων  στο χώρο της Δικαιοσύνης.  Το δικηγορικό σώμα είναι έτοιμο για το διάλογο και προς τούτο έχει καταθέσει προ πολλού τις τεκμηριωμένες προτάσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, η Κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και για την ένταση και για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των δικηγόρων.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.