ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

“Δωστέ μας και τον κόκκορα, δωστέ μας και την κότα”

galanopoulos thothorosΤου Θόδωρου Γαλανόπουλου

Και είπε ο πρωθυπουργός στην εξουσία : «Πες μου κάτι καλή μου να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα !» .. Και του απάντησε αυτή : Χο –χο –χο ..χωρίζουμε!!

Καλή σας μέρα , προσωπικά δεν τα πάω καλά με γιορτές, είτε θρησκευτικές με Χριστούγεννα κλπ, είτε πολιτικές, οπού ο Αη Βασίλης έρχεται από την Εσπερία και φέρνει δώρα, χρυσό και λιβάνι και χασίσι να μαλακώσει τις ψυχές των βουλευτών να βγάλουν πρόεδρο, και μετά ακάθεκτη η οποιαδήποτε κυβέρνηση να μας βγάλει το λάδι! Και να ξεκαθαρίσουμε και ακόμα κάτι! Όταν είναι γιορτές πρέπει σώνει και καλά, έχουμε δεν έχουμε χρήματα να βγούμε στο δρόμο μαζί με τη σύζυγο για ένα όργιο κατανάλωσης; Στη Σάμο όπου έζησα αρκετά χρόνια, η γιορτή είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με λιωμένο κρέας και πλιγούρι! Για μένα γιορτή είναι να συναντήσω μερικούς φίλους να πιούμε κανένα καλό, να φάμε κανένα ωραίο μεζέ και αν είναι δυνατόν να πούμε κανένα αστείο για το πώς κατάντησε η φάτσα μας και η χώρα μας με όλους αυτούς που ψηφίζουμε κάθε τόσο … Στο δρόμο έβλεπα κάτι κυρίες που φτιάχνανε τα νύχια τους σε ένα τροχιστήριο νυχιών ! Γιορτή με πολύχρωμα νύχια και ίσως να χρειάζεται και εμείς οι άντρες να φτιάχνουμε λίγο τα νύχια μας, για να ξύνουμε καλλίτερα τα αρχ…α μας εδώ στην ανεργία … Βλέπω έναν άλλο τύπο χτες στο δρόμο, κατέβαινε από την αγορά κρατώντας έναν ζωντανό γάλο από τα πόδια! Ρε μπάρμπα του λέω που το πας το θύμα; Ούτε που έσκασε χαμόγελο, γιατί ποιος ξέρει πόση προσπάθεια να έκανε για να καταφέρει να αποσπάσει το γάλο, για τη θυσία του και την οικογένεια του; Όσον αφορά ιδιαιτέρα τις κυρίες, τώρα τις γιορτές κυρίως, καλά θα ήταν αν μπορούσαν μαζί με τα ρούχα και τα μιζανπλί, να φτιάξουνε και λίγο τη διάθεση τους ! Σινιέ ρούχα , παπούτσια, αρώματα , κομμωτήρια, και μούρη.. κατάθλιψη δεν ταιριάζει καθόλου ! Βεβαία μάλλον ζητώ πολλά , σε μια εποχή που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, και αν θα έχεις σπίτι και δουλειά , και τι νόμισμα στη τσέπη ; τι καλή διάθεση να περιμένεις ; Και να έχεις και στο μυαλό σου ότι μπορεί από ώρα σε ώρα να βγουν σαν πλανόδιοι τσιγγάνοι οι πολιτευτάκηδες να μας δελεάσουν ξανά με ψεύτικα χαμογελά, ψεύτικα ματιά και ψεύτικες υποσχέσεις …

Α, και να μην το ξεχάσω και αυτό! Η γκορτσιά μπολιάζεται και γίνεται αχλαδιά, η αγριελιά γίνεται ελιά Κορωνέικη , η πορτοκαλιά γίνεται λεμονιά, ο ψηφοφόρος της ΔΗΜΑΡ …Μπάμπη φίλε μου δεν γίνεται εύκολα ΣΥΡΙΖΑ ! Χαλάει στο μπόλιασμα… Άντε καλές γιορτές σε όλους , εγώ πάω στην πατρίδα μου να πιω καφέ στο «Γυαλί καφενέ» ! Θα τα πούμε σύντομα !

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.