ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ένταση μικρής κλίμακας στην πληθώρα θεμάτων της οικονομικής επιτροπής

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή τη ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στη Τρίπολη. Τα θέματα τα οποία κλήθηκε να συζητήσει ήταν πολλά, επειδή, όπως ανέφερε και η ανιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου και πρόεδρος της επιτροπής, πρόθεση όλων είναι κλείσουν οι εκκρεμότητες και να πληρωθούν όλοι οι συναλλασσόμενοι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη ήταν 65 και περίπου 20 τα εκτός ημερήσιας διάταξης.
Οι εντάσεις δεν έλειψαν από τησυγκεκριμένη συνεδρίαση, με τον κ. Αλευρά να ζητεί την τήρηση της σειράς των θεμάτων και να μην προτάσσονταιθέματα ανάλογα με τις ανάγκες των παρευρισκομένων. Από την άλλη, ο κ. Γόντικας θέλησε να θεσει προς συζήτησης το οδικό έργο Τρίπολης - Άστρους «Κουμπιά» και την εκκρεμότητα ενός δικηγόρου σε αυτό.
Το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκανείχαν να κάνουν με δημοπρατήσεις τεχνικών έργων ανά περιφερειακή ενότητα.Ενδεικτικά, αναφέρουμετη βελτίωση και συντήρηση δρόμωνπουσυμβάλλουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στους Δήμους Βόρειας και ΝότιαςΚυνουρίας, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο εθνικό καιεπαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Αρκαδίας, τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του επαρχ.δρόμου Βλαχέρνα-Χωτούσα. Επίσης, την περίφραξη χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου τένιςτου συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης, σε χώροιδιοκτησίας της Γ.Γ. Αθλητισμού στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα που τέθηκε και ψηφίστηκε από την επιτροπή είχε να κάνει με την ψηφιακή σύγκλιση. Συγκεκριμένα, θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετηθούνακόμα πιο γρήγορα,καθώς θα είναι δυνατή η αποστολή των αιτήσεων με ψηφιακό τρόπο, αλλά και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τις υπηρεσίες.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στη συνεδρίαση έγιναν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής,«για τα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό συζητήθηκε η επισκευή των μηχανημάτων και η προμήθεια αλατιού. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε τυχόν ακραία φαινόμενα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.