ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

bouli2Όσο πλησιάζουμε προς την προεδρική εκλογή ανεξάρτητα αν θα επισπευτεί τελικά ή όχι, οι ανεξάρτητοι βουλευτές αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Ωστόσο εκτός από την Κ. Μάρκου που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και τον Γρ. Ψαριανό που ψήφισε «παρών», οι υπόλοιποι των καταψήφισαν.
Αρκετοί θέλησαν να τοποθετηθούν κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Οι περισσότεροι έβαλαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του χαρακτηρισμού περί «αποστασίας» από τον Α. Τσίπρα για όσους υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μπορεί να μην πήραν ξεκάθαρη θέση αλλά προϊδέασαν με τις ομιλίες τους για την θέση που θα πάρουν κατά την κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Κ. Μάρκου, Κ. Γιοβαννόπουλος, Π. Μουτσινάς, Β. Καπερνάρος ήταν μερικοί που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου που θα προτείνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να προσθέσουμε και την κίνηση των 8 βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητων βουλευτών (Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα, Θ. Ψύρρας, Χρ. Αηδόνης, Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός) που ζητούν εκλογή προέδρου από την παρούσα βουλή, την ολοκλήρωση της πρώτης φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και τον ορισμό εθνικών εκλογών μέσα στο 2015.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.