ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αδειάζουν τα ταμεία στην Περιφέρεια

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Τα Λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, τις τελευταίες μέρες πνίγονται κυριολεκτικά από τη μπόχα, από τη βρωμιά που βγάζει το σάπιο πολιτικό σύστημα, μπροστά στο ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών.
Παζάρια, εκφοβισμοί, αυταπάτες, κάθε είδους διλλήματα και μεθοδεύσεις, έχουν επιστρατευτεί με στόχο να κρατήσουν το λαό στη γωνία παροπλισμένο, να αναμένει λύσεις από τα πάνω, να αποδέχεται άκριτα τα μνημόνια διαρκείας και τα δεσμά της Ε.Ε.
Όλες οι αστικές δυνάμεις, η κάθε μια με τη δική της διαχειριστική πρόταση, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση του λαού στην πολιτική που διασφαλίζει τα κέρδη του κεφαλαίου πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων.
Από αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» δεν θα μπορούσε να λείψει η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να βάλει πλάτη σ’ αυτήν την πολιτική, όπως το κάνει πάντα, αλλά και να επηρεάσει κόσμο, όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.
Το απόγευμα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου , εκεί φέρνουν για έγκριση μια σειρά έργων (συνολικού προϋπολογισμού 29.774.000 ευρώ), αδειάζοντας τους σχετικούς κωδικούς, που δεν θα υπάρχει σάλιο για άλλα έργα ή έκτακτες ανάγκες. Όλα αυτά χωρίς ανάληψη πολιτικής ευθύνης αφού κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε οι αντιπεριφερειάρχες ούτε κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν υπογράφει τις εισηγήσεις γιατί βλέπετε τα πονηρά και βρώμικα θέματα έρχονται με ανυπόγραφες εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρωταθλήτριες σε αυτή την εκστρατεία είναι η Μεσσηνία που για 38 έργα διατίθενται 13.260.000 ευρώ και η Αρκαδία όπου για 51 έργα διατίθενται 11.414.000 ευρώ, και όλα αυτά βέβαια όχι τυχαία. Έχουν σαφή στόχο τον επηρεασμό, την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων .
Τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου έχουν πείρα από «Μαυρογιαλούρους», μπορεί και πρέπει να τους γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η ενέργεια και να τιμωρηθούν από το λαό.
Όποιος και αν είναι αύριο κυβέρνηση. Ο πραγματικός κίνδυνος για τα λαϊκά στρώματα είναι η συνέχιση μιας πορείας στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης του κεφαλαίου και της Ε.Ε. που θα φέρει μια «ματωμένη» για το λαό ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων, είτε μια νέα κρίση με νέες απώλειες για τους εργαζόμενους.
Γι” αυτό, την επόμενη μέρα, ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στην πάλη του για ανάκτηση των απωλειών, για να μπουν εμπόδια στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.