ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ...

dm4O Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του  Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) αποτελούμενη από τον Ευάγγελο Σιδερέα Πρόεδρο του Δ.Σ. και την επιστημονικά υπεύθυνη, κοινωνική ανθρωπολόγο κα Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη.Στόχος του κέντρου πρόληψης είναι η διεύρυνσή  του, μέσω της εισαγωγής και άλλων φορέων. Στο πνεύμα αυτό διεξήχθη και η συζήτηση που στόχο είχε την συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στους φορείς που στηρίζουν το δίκτυο.
Η κα Βλαχοπουλιώτη ανέλυσε στο Δήμαρχο το επιστημονικό έργο , τις δράσεις, τη φιλοσοφία της πρόληψης , ενώ παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποίησε το κέντρο τη διετία 2013-2014.
Σκοπός των δράσεων είναι η πρωτογενής πρόληψη και ενίσχυση παραγόντων που θα βοηθήσουν το νέο να υιοθετήσει υγιείς τάσεις ζωής.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε τη σημασία των πρωτοβουλιών του κέντρου, ιδιαίτερα για τους νέους ,ενώ έδειξε καταρχήν θετικός στην ένταξη του Δήμου Μεσσήνης στο ΚΕΠΕΠΨΥ. Η τελική απόφαση για οριστική ένταξη του Δήμου θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.