ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία

pasok parousiasi1Γ. Χριστόπουλος: Στόχος  την αβεβαιότητα  να τη μετατρέψουμε σε ορθή και διορατική πολιτική επιλογή»
Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ο γραμματέας της Ν.Ε Μεσσηνίας Γιάννης Χριστόπουλος κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, υπογραμμίζοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα κάνουμε το ένα βήμα που απομένει μπροστά προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, να αλλάξουμε σελίδα. Ή θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω.» Ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων:
pasok parousiasi«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, το στοίχημα είναι ποια κυβέρνηση θα προκύψει την επομένη των εκλογών. Σήμερα όμως δεν είναι οι συνθήκες φυσιολογικές και εύκολες. Το ερώτημα είναι προς τα πού θα πάει η χώρα τις επόμενες 10ετίες;
Λίγες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν τόσο βαθιά στρατηγικό χαρακτήρα, όσο έχει η εκλογική διαδικασία, στις 25 Ιανουαρίου.
Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα κάνουμε το ένα βήμα που απομένει μπροστά προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, να αλλάξουμε σελίδα. Ή θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω.
Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: σταθερότητα και πρόοδος; Ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση;
Βαδίζουμε προς τις εκλογές με την κοινωνία διχασμένη, μια διχασμένη κοινωνία είναι τελικά μια αμήχανη κοινωνία, η οποία κατά βάθος δεν είναι βέβαιη για καμία της επιλογή.
O πρώτος ρόλος των υποψηφίων βουλευτών στο νομό μας, που μαζί θα δώσουμε, τη μάχη για τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου είναι η συζήτηση με την κοινωνία ώστε αυτή την αβεβαιότητα  να τη μετατρέψουμε σε ορθή και διορατική πολιτική επιλογή.
Μην κάνουμε το λάθος μετά από πέντε χρόνια να δημιουργήσουμε τη ψευδαίσθηση πως υπάρχει  τώρα ένα σχέδιο Β καλύτερο.
Οι Κύπριοι για λίγα 24ωρα έζησαν την ψευδαίσθηση ενός σχεδίου Β, αναζήτησαν δάνειο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός ΔΝΤ και τελικά αναγκάστηκαν να αποδεχτούν χειρότερη λύση, που οδήγησε στο κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, γιατί ο ελληνικός λαός δεν θέλει αυτοδυναμία. Η κοινωνία θέλει συνεργασίες.
Την πολιτική σταθερότητα  να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ. Επομένως το ΠΑΣΟΚ, είναι σημαντικό να είναι ένα από τα κόμματα που θα λάβουν διερευνητική εντολή
Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εγγυητής όχι της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας.
Πετύχαμε  πολλά. Η Ελλάδα είναι διαφορετική. Αυτό αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται στην καθημερινότητα, στις δουλειές, στην κίνηση στην αγορά, στην προοπτική, στην αισιοδοξία. Το ισοζύγιο απασχόλησης γίνεται θετικό, οι θέσεις που ανοίγουν είναι περισσότερες Η Ελλάδα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα μια Ευρώπη στασιμότητας. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΘΑΝΟΥΝ.
Η διαπραγμάτευση θα ήταν και τώρα πολύ ευκολότερη και πολύ γρηγορότερη αν είχαμε ενότητα, αν είχαμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο. Οι ένθερμοι αντίπαλοι του μνημονίου διεκδικούν παράταση της εφαρμογής του μνημονίου. Μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά;»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.