ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και τον κίνδυνο της «χαμένης ψήφου» επικαλείται η Ν.Δ. εισερχόμενη στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα

ΣΗΜΑ Ν.Δ. 1«Ανοίγματα» προς κάθε κατεύθυνση από το κόμμα της Συγγρού σε πολίτες που ποτέ πριν δεν ψήφισαν Ν.Δ, στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους αλλά και με κάλεσμα «επαναπατρισμού» σε όσους κινήθηκαν πιο «δεξιά»
Tη θεωρία της «χαμένης ψήφου» προς το ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τελική ευθεία των εκλογών, παράλληλα με την επίκληση τις τελευταίες ώρες του δόγματος «νόμος και τάξη» ακόμα και του θρησκευτικού συναισθήματος μιας σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων.
Υπό τη σκιά των δημοσκοπήσεων που συνεχίζουν να δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά, η ηγεσία του κόμματος έχει ανάγκη από τονωτικές ενέσεις αισιοδοξίας και με βλέμμα στους αναποφάσιστους κάνει ανοίγματα και σε ψηφοφόρους που δεν ψήφιζαν ΝΔ.
Η πιο χαρακτηριστική κίνηση έγινε το βράδυ της Δευτέρας από τα Γιάννενα, όπου ήταν η πρώτη καλή συγκέντρωση μέχρι στιγμής της ΝΔ, η οποία είχε κερδίσει την περιφέρεια Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή.
Ο κ. Σαμαράς που επιζητεί την περαιτέρω συσπείρωση της κεντροδεξιάς, αλλά και τη συστράτευση ευρύτερων δυνάμεων, ζήτησε τη συσπείρωση πολιτών, πέραν της ΝΔ και με έμφαση στη φράση, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν θα συμβεί», εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη του κόμματος του.
«Θέλουμε τη συστράτευση και εκείνων που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Και τους δεχόμαστε σε αυτήν τη μάχη της Παράταξης για την Ελλάδα. Τους θέλουμε. Τους ζητούμε μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, κάνοντας άνοιγμα και σε μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κέντρου.
Το «κλειδί» της εκλογικής μάχης παραμένει για τη ΝΔ η μεγάλη δεξαμενή των «αναποφάσιστων», από οποία ευελπιστεί ο Πρωθυπουργός να αντλήσει το μεγαλύτερο τμήμα, ώστε να καλύψει ακόμα και τις απευθείας μετακινήσεις (σ.σ κινούνται περίπου στο 5% των ψηφοφόρων του 2012) προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα και ως την ώρα της κάλπης ο κ. Σαμαράς και τα κυβερνητικά στελέχη θα επιμένουν στο σύνθημα «κάθε ψήφος είναι χρήσιμη» και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη εκτιμούν με υπέρμετρη δόση αισιοδοξίας, χωρίς όμως πειστικά επιχειρήματα, ότι η ΝΔ μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι».
Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι και για τη Νέα Δημοκρατία ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι, όπως εκτιμάται, θα κρίνουν και την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.
Για να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αλλάζει το κλίμα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία και στις συγκεντρώσεις που ετοιμάζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην οποία θα παραβρεθεί την επόμενη Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και ο Κώστας Καραμανλής που θα κάνει και σχετική δήλωση στήριξης.
Ο πρώην Πρωθυπουργός θα βρεθεί και μεθαύριο στη συμπρωτεύουσα για να στηρίξει την υποψηφιότητα του εξαδέλφου του Κώστα Καραμανλή υιού του Αχιλλέα, που πολιτεύεται στις Σέρρες και θα μιλήσει στο Μακεδονία Παλλάς.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού επικρατεί προβληματισμός για τον μεγάλο αριθμό των αναποφάσιστων και γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν οι διαρροές, ενώ στόχος παραμένει ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί στα δεξιά της ΝΔ.
Γι’ αυτό και από το δημαρχείο Φιλιατών, έγινε η επίκληση του θρησκευτικού συναισθήματος, με την αναφορά στις εικόνες που δεν πρέπει να κατέβουν από τα δημόσια κτίρια. «Από τη Βουλή και τα υπουργεία μέχρι τα δημαρχεία και τα σχολεία, αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο Πρωθυπουργός, εκτός από τα θέματα της οικονομίας για τα οποία και χθες στα Γιάννενα έκανε εκτενή αναφορά με πολλές επισημάνσεις στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. περί δημοψηφίσματος, εξόδου από το ευρώ, κ.α.), προτάσσει και άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό.
«Σε αυτή την Ευρώπη- πιστέψτε με- είναι σαν τις μύγες μες το γάλα, εκείνοι οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα, αντί να ελέγχονται καλύτερα τα σύνορα. Είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να χορηγούν μαζικά ιθαγένειες στον κάθε παράνομο, αντί να ελέγχουν τον καθένα σε μια Ευρώπη νόμιμη. Όταν ζητάει να δώσουν μαζικά ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες. Και ασφαλιστική κάλυψη. Και νοσοκομειακή περίθαλψη» τόνισε, ρίχνοντας τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε άλλο σημείο κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλουν ούτε φυλακές υψίστης ασφαλείας και πως επιθυμούν άοπλη αστυνομία. «Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τις καταργήσει! Γιατί άραγε; Για να δραπετεύει ο καταδικασμένος τρομοκράτης πιο εύκολα; Μήπως εκείνους άλλωστε δεν υπερασπίζονται πολλές φορές τα στελέχη του; Δεν πασχίζουν συνεχώς για αυτό; Δεν ενοχλούνται όταν τους πιάνει η αστυνομία; Και δεν αξιώθηκαν ακόμα να συγχαρούν την Ελληνική Αστυνομία όταν έπιασε τον Ξηρό;» είπε.
Το μήνυμα της ΝΔ ενισχύεται και από τα δυο νέα τηλεοπτικά μηνύματά της, όπου το πρώτο με αφορμή τα όσα έγιναν στο Παρίσι, καταγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ πως επιθυμεί ανοικτά σύνορα και αφοπλισμένη αστυνομία. Το δεύτερο σποτ στοχεύει στις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται η φράση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα περί «αγορών που θα χορεύουν πεντοζάλη».
Παράλληλα, η ηγετική ομάδα της ΝΔ θα αναδεικνύει το δίλημμα των εκλογών που θα τίθεται όλο και πιο έντονα. «Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική σταθερότητα ή στο πολιτικό και κοινωνικό χάος» είπε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.