ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μεσσηνία

kke psifodeltio1Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Μεσσηνία παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της τομεακής επιτροπής Νίκος Κουτουμάνος και το μέλος Δημήτρης Οικονομάκος.
Στην παρέμβαση του, ο κ.  Κουτουμάνος υπογράμμισε:
«Με αφορμή τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα, σε ένα πιο ιδιαίτερο κομμάτι του κόσμου.
kke psifodeltio2Απευθυνόμαστε σ΄ όλους αυτούς που πήραν μέρος στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα, σε όλους όσους αισθάνονται προοδευτικοί,  αγωνιστές, αριστεροί, ριζοσπάστες.
Σε όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όμως μειωμένες απαιτήσεις , γνωρίζοντας βαθιά μέσα τους ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι,  παρά  μια ακόμη αστική κυβέρνηση που θα συνεχίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ.
Όλοι  αυτοί ξέρουν πως αν προδοθούν οι όποιες προσδοκίες τους (που κατ’ εμάς σίγουρα θα προδοθούν), έχουν το ΚΚΕ αποκούμπι, μπροστάρη και οργανωτή των αγώνων. Και έτσι είναι.
Όμως πρέπει να σκεφτούνε και να προβληματιστούν για το εξής:  Ίδια θα είναι την επόμενη μέρα  η δυνατότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος να προβάλει αντίσταση, αν το ΚΚΕ βρεθεί εκλογικά αποδυναμωμένο;  Ίδια ήταν η κατάσταση του εργατικού κινήματος  με το ΚΚΕ στο 8,5% και με το ΚΚΕ στο 4,5%; Με την ίδια ευκολία πέρναγαν τα αντιλαϊκά τους σχέδια;
Γι αυτό λοιπόν όλοι αυτοί, οι σκεπτόμενοι και προβληματιζόμενοι, έχουν επιπλέον ευθύνη. Να βγει το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό και στη βουλή, γιατί μόνο έτσι το εργατικό κίνημα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αντιλαϊκή επίθεση, η οποία θα είναι σφοδρή όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει.
Στο ψηφοδέλτιο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, όπως θα γνωρίζεται  βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες  των λαϊκών αγώνων, γνωστοί στην Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και όχι μόνο.
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Στο εργατικό κίνημα στη νεολαία, στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες , στο χώρος της Τοπικής Διοίκησης , στο χώρο του αθλητισμού-πολιτισμού, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και για το περιβάλλον.
Τους υποψήφιους του ΚΚΕ τους είδατε στους αγώνες για την ανεργία, για τα χαράτσια στην εφορία, στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος, στους αγώνες της αγροτιάς στα μπλόκα και στα δικαστήρια, στους αγώνες της νεολαίας,  και των επαγγελματιών.
Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν  κόντρες, προσωπικές φιλοδοξίες, κοψίματα, προσωπική καμπάνια, σταυροθηρία, αλληλοκαρφώματα αλλά κοινός εθελοντικός  συλλογικός αγώνας για ένα κοινό σκοπό που τα σκεπάζει όλα αυτά. ΣΕ μια εποχή μεταγραφών , συντροφικών μαχαιρωμάτων, και μεταπηδήσεων από το ένα κόμμα στο άλλο σε μια μέρα, αποτελεί και αυτός ένα ακόμα λόγος να ψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.