ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Απογειώνονται» οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού το 2015 στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας

aerodromio kalamatasΓια το 2015, το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» θα υποδεχτεί ακόμα μια φορά πλήθος πτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι για το 2014, ο αερολιμένας Καλαμάτας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι αυξήσεις των αφίξεων ξένων επισκεπτών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με την Costa Navarino και την Aegean να συμβάλουν σημαντικά σ’ αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το μήνα Σεπτέμβριο του 2014, το αεροδρόμιο παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις ξένων επισκεπτών, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, κατά 41,2% (η ανάλογη αύξηση για την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, ήταν 23,3% – 30,3% και 23,5% αντίστοιχα).
Πολλοί προορισμοί εξωτερικού
Κατά τη διάρκεια του 2015, η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με το Τελ Αβίβ (Ισραήλ), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Κατοβίτσε (Πολωνία), τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Άμστερνταμ, το Μπέργκαμο (Μιλάνο – Ιταλία), την Πράγα, το Λονδίνο, τη Βιέννη, το Αμβούργο, το Βρότσλαβ (Πολωνία), τη Βαρσοβία, το Παρίσι, το Όσλο, τη Βιέννη, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ, σε κάποιες περιπτώσεις με περισσότερες από μία αεροπορικές εταιρείες. Σε εκκρεμότητα παραμένει ο προγραμματισμός πτήσεων προς τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα προγράμματα της Aegean και της Astra Airlines, με την πρώτη να αναμένεται να εκτελέσει τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων, προς όλους τους δυτικούς προορισμούς (Παρίσι, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στοκχόλμη), ενώ για τους ανατολικούς προορισμούς ο προγραμματισμός είναι υπό αναθεώρηση, ανάλογα με την εξέλιξη των πωλήσεων του ναυλωτή.
Συνεδριακές πτήσεις & Θεσσαλονίκη
Επίσης, έχει ήδη προγραμματισθεί αριθμός συνεδριακών πτήσεων, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με επιστροφή.
Ακόμη, η Καλαμάτα θα συνδέεται και πάλι αεροπορικώς με τη Θεσσαλονίκη 5 φορές την εβδομάδα, μέσω της Astra Airlines, χωρίς όμως να έχουν οριστικοποιηθεί οι ώρες των πτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», κατά τις ώρες αφίξεως των πτήσεων από το εξωτερικό, λειτουργεί Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας, όπου δημοτικοί υπάλληλοι δίνουν χάρτες της Καλαμάτας και οδηγίες περιήγησης, απαντώντας στις ερωτήσεις των επισκεπτών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.