ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ν. Πατσαρίνος: "Πόντιος Πιλάτος" ο Τατούλης για το λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας

  • Ν. ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ): Υποβάθμιση του λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία από την Περιφέρεια

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 2/2/2015 θέσαμε το θέμα του λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία. Πιο συγκεκριμένα επειδή διαπιστώσαμε ότι πλησιάζει η ολοκλήρωση του χρόνου διαβούλευσης (5/2/2015 για πολίτες και 16/2/2015 για φορείς) και δεν είχε συζητηθεί η επένδυση στην τοπική κοινωνία, στον Δήμο Τριφυλίας και φυσικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήσαμε από την Περιφερειακή αρχή να διασφαλίσει τη δυνατότητα έκφρασης όλων των φορέων εντός της προθεσμίας ή στην ανάγκη να ζητήσει τη μετάθεση του χρόνου διαβούλευσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Περιφερειακή αρχή απαντώντας προσπάθησε να σταθεί και να ξεκόψει το τυπικό της υπόθεσης από το ουσιαστικό που είναι η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αρνήθηκε ότι είναι θέμα διαχείρισης και έκφρασης γνώμης από το Περιφερειακό Συμβούλιο και ότι επειδή το χειρίζεται κεντρικά το ΥΠΕΚΑ θα αρκεστεί η Διοίκηση της Περιφέρειας στο να εκφράσει απλά και εγγράφως τη γνώμη της! Τα γεγονότα όμως για άλλη μια φορά τη διαψεύδουν.

Ο κ. Τατούλης με το 92280/31200/9.12.2014 έγγραφό του και την σχετική ανακοίνωσή του στην τοπική εφημερίδα «Φωνή» αναγνωρίζει ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εξ άλλου αυτό θεωρείται δεδομένο και στο 176490/25.11.2014 έγγραφο – διαβίβαση της ΜΠΕ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με όλα αυτά είναι ανησυχητική και προβληματική η στάση της Περιφερειακής Αρχής που αποκρύπτει τα γεγονότα και δυναμιτίζει τον ουσιαστικό διάλογο για μια σοβαρή επένδυση με σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή της Τριφυλίας. Εμείς θα παρακολουθήσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε και θα τοποθετηθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ας συνειδητοποιήσουν όλοι, όσοι ασκούν Διοίκηση σ’ αυτή την «πληγωμένη» χώρα, ότι τελείωσε η εποχή της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων.

4/2/2015
Για τον Συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.