ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Θα γίνουν πράξη οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύση προβλημάτων δανείων σε ελβετικό φράγκο;

mpouza antonia1.pngΤης Αντωνίας Μπούζα-Κωνσταντέλου*
Την ευφορία των τελευταίων ημερών με τη δήθεν εθνική ανάταση έρχεται να υποσκελίσει η σκληρή πραγματικότητα για τους Νεοέλληνες.
Οι κυβερνώντες μέσα στην παραζάλη της επιτυχίας , της μέγιστης δημοσιότητας και των λογής πληροφοριών περί του life style της νεοαριστεράς του κ.Τσίπρα και των προβλη-ματισμών περί… των πουκαμίσων του κ.Βαρουφάκη και των στιλιστικών του συνδυασμών, του ενδυματολόγου της …Περιστέρας και του ενδεχομένου της …γραβάτας από τον κ. Τσίπρα, είναι γεγονός πως έχουν αποσπάσει την προσοχή μας και το διεθνές ενδιαφέρον. Στο εσωτερικό της Χώρας όμως, τα προβλήματα διογκώνονται.
Το καλάθι της νοικοκυράς κοστίζει περισσότερο, τα κρατικά έσοδα βρίσκονται στο ναδίρ,   οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΠΥ τρομοκρατημένοι από τις …ρήσεις Κουρουμπλή για λύση της συνεργασίας των Ταμείων Ασφάλισης με ιδιωτικά θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα κλπ τρέχουν προς αναζήτηση ιδιωτικής ασφάλειας φοβούμενοι τον εγκλωβισμό στο δημόσιο σύστημα Υγείας, οι συνταξιούχοι αγωνιούν για το ενδεχόμενο νέων χειρότερων περικοπών στις συντάξεις μετά τις δηλώσεις Ρωμανιά για ενιαία σύνταξη και ο εμπορικός κόσμος; Απλά περιμένει το …θαύμα μετά το πάγωμα κάθε εμπορικής δραστηριότητας.
Μέσα στην παραζάλη των νέων δεδομένων και των προσδοκιών, υπάρχουν 70.000 οικογένειες που έχουν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο και σήμερα ζουν το δικό τους δράμα.
Με αιφνιδιαστική απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, διεκόπη η ισοτιμία του 1,20 φράγκου ανά ευρώ ,με αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς όσοι έχουν λάβει τέτοιο δάνειο από τις ελληνικές τράπεζες και βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες ανατιμήσεις σε σχέση με την ισοτιμία της εκταμίευσης των δανείων. Πολλοί δανειολήπτες καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, αλλά αυτό προϋποθέτει επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις για τα λαβωμένα νοικοκυριά.
Η απερχόμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε θέσει το πρόβλημα αυτό ως πρώτη προτεραιό-τητα μετά τις εκλογές, ενώ ο κ.Τσίπρας και νικητής των εκλογών, είχε δεσμευτεί για νομοθετική ρύθμιση ειδικά για όσους πολίτες δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο , πέραν της νέας σεισάχθειας που θα περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο .
Προσωπικά έχω θέσει αμέσως το θέμα αυτό σε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, αλλά μέχρι σήμερα απάντηση για κάποια πρωτοβουλία δεν έχω λάβει.
Επειδή είναι ένα θέμα που δεν χωρεί αντιπαλότητα και μάλιστα κομματική, καλώ τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μεσσηνίας να νοιαστούν για το μέγα αυτό πρόβλημα και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη λύση του, μέσω της υπόσχεσης του κ.Τσίπρα για νομοθετική ρύθμιση. Καλώ και τα ΜΜΕ να παρακολουθήσουν την πορεία της υπόθεσης διότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις και κόλπα των τραπεζών που θυμίζουν τοκογλυφικές πρακτικές.
*Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου- Πολιτευτής Ν.Δ. Μεσσηνίας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.