ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει η παράταξη «Ανοιχτός δήμος» για το οδικό δίκτυο και τις ιδιοκτησίες στη Μικρή Μαντίνεια

μικρα μαντινεια2Κλιμάκιο του «Ανοιχτού δήμου» στην Μικρή Μαντίνεια
Εκτεταμένη διάβρωση της ακτής στη παραθαλάσσια περιοχή της Μικρής Μαντίνειας διαπίστωσε κλιμάκιο του Ανοιχτού Δήμου αποτελούμενο από τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη και τον δημοτικό σύμβουλο υπεύθυνο για το περιβάλλον Γιάννη Θεοφιλόπουλο.
Σε δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός δήμος ενεργοί πολίτες αναφέρονται τα εξής:
«Στην παρακείμενη περιοχή ο Δήμος Καλαμάτας πραγματοποίησε έργο παράκτιας προστασίας της παραλίας με πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που κόστισε το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου του 2014. Όμως, η μελέτη και υλοποίηση του έργου προστασίας της ακτής έγινε αποσπασματικά όπως φάνηκε από την σημαντική διάβρωση της συγκεκριμένης ακτής.
Συμπερασματικά επείγει η άμεση λήψη μέτρων διότι κινδυνεύει το οδικό δίκτυο , οι παρακείμενες ιδιοκτησίες και επαγγελματικές στέγες καθώς και η παραλία της Μικρής Μαντίνειας.
Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να συνταχθεί επικαιροποιημένη μελέτη με την συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας για όλο το εύρος της παράκτιας ζώνης που αντιμετωπίζει πρόβλημα, να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και να υλοποιηθεί άμεσα το έργο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε ότι είναι ανάγκη στον όποιο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν οι πιθανές παρενέργειες των έργων που εκτελούνται όπως επίσης πρέπει να προβλέπονται επαρκώς ακόμα και ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες ιδιαίτερα σήμερα που τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής γίνονται πιο επιθετικά.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.