ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Η νέα Κυβέρνηση ήρθε να αλλάξει τα πολιτικά ήθη, να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ«Η νέα Κυβέρνηση ήρθε να αλλάξει τα πολιτικά ήθη. Ήρθε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Ήρθε να σπάσει την παράδοση, που οι προεκλογικές υποσχέσεις παρέμεναν κενά λόγια. Η νέα Κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαψεύσει το λαό. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις είναι το πρόγραμμα με το οποίο ζητήσαμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Είναι ένα συνεκτικό πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα και το λαό από τη βαθιά οικονομική καταστροφή, στην οποία τον οδήγησαν τα μνημόνια και οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων.» Τόνισε στην ομιλία του ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Ακολουθεί η πλήρης ομιλία του κ. Πετράκου:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει κάποιοι να θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έχει πάθει λοβοτομή. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν στο Βήμα εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έριξαν τη χώρα στα βράχια, κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και κοινωνία, διέλυσαν τη μεσαία τάξη και εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του και για τις προγραμματικές του δεσμεύσεις.
Κυρίες και κύριοι, λοιπόν, οι προγραμματικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέδειξαν ότι αυτή η Κυβέρνηση ήρθε να υπηρετήσει πιστά τη λαϊκή εντολή. Γι’ αυτό και το 75% του ελληνικού λαού στηρίζει την Κυβέρνηση και είναι πρωτοφανές αυτό μετά από εκλογές.
Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών δεκάδες χιλιάδες πολιτών ξεχύθηκαν αυθόρμητα –και το τονίζω- στους δρόμους και στις πλατείες, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Κυβέρνηση της χώρας τους. Γι’ αυτό και την Τετάρτη στις 11 του Φλεβάρη θα πλημμυρίσει ο λαός το Σύνταγμα και τις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων για να στείλει ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα, γιατί η λιτότητα αφορά τους εργαζόμενους και όχι τους επιχειρηματίες, ενάντια στα μνημόνια και υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οφείλει, όμως, και η Ελληνική Βουλή να γράψει τη δική της ιστορία. Πρέπει, λοιπόν, να νιώθουν όλοι οι Βουλευτές περήφανοι για τα πρώτα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Μετά τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού χθες το βράδυ έλεγαν: Η μεν Guardian: «Ο Τσίπρας βάζει ως προτεραιότητα τους φτωχούς και τους ανέργους έναντι των πιστωτών», το δε CNN τονίζει, επίσης: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σκοπεύει να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».
Ναι, η νέα Κυβέρνηση ήρθε να αλλάξει τα πολιτικά ήθη. Ήρθε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Ήρθε να σπάσει την παράδοση, που οι προεκλογικές υποσχέσεις παρέμεναν κενά λόγια. Η νέα Κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαψεύσει το λαό. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις είναι το πρόγραμμα με το οποίο ζητήσαμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Είναι ένα συνεκτικό πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα και το λαό από τη βαθιά οικονομική καταστροφή, στην οποία τον οδήγησαν τα μνημόνια και οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων. Είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει το λαό στην παραγωγική ανασυγκρότηση.
Οι τομείς-κλειδιά για την παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ο τραπεζικός και ο ενεργειακός τομέας. Γι’ αυτό και η τροποποίηση του νόμου για το ΤΧΣ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ώστε το δημόσιο να μπορεί να ασκεί πλήρως τα δικαιώματά του στις συστημικές τράπεζες, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά πάνω από όλα η ίδρυση δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, για να χρηματοδοτήσει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανασυγκρότηση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και πάνω απ’ όλα της αγροτικής οικονομίας.
Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να καλλιεργήσει, γιατί έπαψε κάθε χρηματοδότηση προς τους αγρότες, αφού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας χάρισε κι έδωσε και πανωπροίκι από πάνω στον κ. Σάλλα την Αγροτική Τράπεζα. Ο έλεγχος του δημοσίου, λοιπόν, στις συστημικές τράπεζες και η δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ρευστότητα στους αγρότες.

About greekmme

1 σχόλια:

  1. Γεια σας

    Χρειάζεστε ένα δάνειο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για μια προτεινόμενη αγορά, ή το προσωπικό conso δανείου. Είστε κολλημένοι στην Τράπεζα ή απαγορεύεται τραπεζικής. Προσφέρουμε ειδικά δάνεια σε απευθείας σύνδεση βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέχρι 500.000 €. Μηνιαία πληρωμή και τα ποσοστά είναι σταθερά και εξαρτώνται από το είδος, το ύψος και τη διάρκεια του δανείου. Περίοδο αποπληρωμής 12 έως 150 μήνες και περισσότερο. Διαθεσιμότητα του ποσού του δανείου σε 3 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, μετά την αποδοχή του πακέτου αίτησής σας. Δεν κρύβουν ρήτρα. Διακριτική ευχέρεια διαβεβαίωσε, είναι απλό, δεν είναι πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να παρέχονται, γρήγορη και 100% εγγύηση.

    e-mail: stephannefillon@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.