ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τσίπρας: Είμαστε κυρίαρχη χώρα, δεν ζητάμε ελεημοσύνη

«Αποτελείτε κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού και αυτό δεν θα πρέπει στιγμή να το ξεχνάτε.» Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους βουλευτές του κόμματός του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν νίκη της ελπίδας», ανέφερε, και κάλεσε όλους τους βουλευτές του να είναι υπερήφανοι που συμμετέχουν στη «διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού».
Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία, διότι αποφάσισε να στηρίξει αλλαγές για το τέλος της διαφθοράς, του πελατειακού κράτους, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και το τέλος της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Δώσαμε ελπίδα και ταυτότητα στην πατρίδα που σήμερα αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα έγινε θετικό σημείο σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Και συνέχισε αναφέροντας ότι «κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί σκληρά για πρώτη φορά μετά από χρόνια και θα βάλει τέλος στην τρόικα και στις πολιτικές της».
Ακόμη, χαρακτήρισε την Ευρώπη κοινό σπίτι όπου όλοι συγκατοικούμε και όλοι έχουμε λόγο για αυτό. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», είπε.
 
«Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, έχουμε μια συμφωνία με τον λαό μας και θα την τιμήσουμε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, δεν είναι απειλή αλλά ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη ώστε ή να αλλάξει δημοκρατικά ή να κινδυνεύσει να μην συνεχίσει να υπάρχει», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στην αλλαγή στη δημόσια διοίκηση.
Μιλώντας για τις επαφές με τους κκ. Ζ.Κ. Γιουνκέρ, Ντ. Τουσκ, Μ. Σουλτς, Φ. Ολάντ και Μ. Ρέντσι, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο σκοπός των επαφών «δεν ήταν να δημιουργηθούν νέα ρήγματα ανάμεσα στον Βορρά και στο Νότο, αλλά το τέλος των αποτυχημένων πολιτικών και η ανάγκη μιας νέας συμφωνίας».
 
«Η Ελλάδα δεν είναι ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές να κάνει τα μαθήματά της, η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή και τις δικές της προτάσεις που παρουσιάσαμε και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Γερμανίας από την οποία δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ως προς τις δεσμεύσεις της χώρας μας στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε: «Διαφωνούμε και θα τους αλλάξουμε, αλλά θα τους σεβαστούμε για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», ενώ επανέλαβε ότι «η λιτότητα δεν είναι ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ». «Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους να σεβαστούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και κυρίως την απόφαση του λαού να μην συνεχιστεί το λάθος στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.