ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τετράμηνο καθημερινής διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση

Ο υπ. Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι «με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες» και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας δεν έχει συζητηθεί. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «τα πράγματα δεν είναι ρόδινα» και πως ακολουθεί «τετράμηνο καθημερινής διαπραγμάτευσης».
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Προφανώς υπάρχει η ανάγκη να ποσοτικοποιηθούν κάποια από τα μέτρα μας και κάποιοι από τους στόχους μας σε σχέση με τα έσοδα. Όλα αυτά πολύ σύντομα θα προσδιοριστούν. Αλλά νομίζω ότι αυτές οι πραγματικότητες που αναφέρατε, γιατί είναι πολύ πραγματικές αυτές οι ανάγκες, δείχνουν ότι αυτό το τετράμηνο θα είναι ένα τετράμηνο μιας καθημερινής διαπραγμάτευσης. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Έχουμε μπει σε έναν άλλο δρόμο». Και υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει το θέμα της οποιασδήποτε χρηματοδότησης αυτούς τους τέσσερις μήνες. Είναι στον αέρα κάτι τέτοια. Άρα η διαπραγμάτευση επ' αυτού του ζητήματος και η συσχέτισή του με το μεγάλο θέμα που λέγεται βιωσιμότητα χρέους είναι κάτι που θα κινείται παράλληλα με το κυβερνητικό έργο αυτούς τους μήνες».
Για την τρόικα, είπε ότι ήταν ένα «υβριδικό κατασκεύασμα» που αφορούσε στην ελληνική περίπτωση και που τώρα αποτελεί παρελθόν. Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στις εκλογές υπήρξε τομή, τομή στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους, με την Ευρώπη, με το ΔΝΤ. Ξεχάστε λοιπόν αυτά που έζησε τα μαρτυρικά η χώρα επί 5 χρόνια, τα ταπεινωτικά, μιλάμε με όρους ισοτιμίας. Γνωρίζουμε ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας, είναι μακρύς, δύσκολος ο δρόμος, αλλά είμαστε σε μια νέα ποιοτική κατάσταση».
Ερωτηθείς για τα εργασιακά ζητήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων δεν πρόσφερε τίποτε στην ανταγωνιστικότητα ή στην ανάπτυξη της χώρας: «Διαλυθήκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, μειώθηκε βίαια ο κατώτατος μισθός, αυτά όλα βοηθήσαν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα στην Ελλάδα; Όχι. Είχαμε μείωση κατά 25% της αγοραστικής δύναμης και των εισοδημάτων και παράλληλα είχαμε και μείωση 1% της παραγωγικότητας στην Ελλάδα». Τέλος, ως προς την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού εντός του 2016, είπε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι «να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει όλους».

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά επαφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βερολίνο.  Σήμερα Τετάρτη 25/2, ο κ. Θεοδωράκης θα μιλήσει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης, Γκι Φερχόφστατ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Ποταμιού θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το πρωί της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, συστήθηκε ξανά το Ειδικό Δικαστήριο, αυτή τη φορά για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με κατηγορούμενο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Λίγο μετά τις 09:00, ξεκίνησε σήμερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ν. Πάσσο ως προς τη θέση του επί των κατηγοριών, δήλωσε αθώος: «Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού (κκ. Π. Βασιλακόπουλος, Β. Δημακόπουλος και Π. Κουρελέας) πρότειναν την εξέταση τριών μαρτύρων υπεράσπισης επιφυλασσόμενοι να προτείνουν στη συνέχεια έναν ακόμη. Η Εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κληθούν άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γ. Καπελέρης. Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πρόεδρος κέντρου ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, Δημήτριος Μασίνας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.