ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι πρώτες γκρίνιες στην κυβέρνηση

Οι πρώτες γκρίνιες στην κυβέρνηση
Οι πιέσεις των δανειστών έχουν φέρει ήδη τις πρώτες... αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των μελών της κυβέρνησης καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις
και την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίσει σε δύο στάδια τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους και έγινε εκτενής ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το λόγο πήραν μεταξύ άλλων και οι υπουργοί Γιάνης Βαρουφάκης και Νάντια Βαλαβάνη.
Στη διαφαινόμενη επιθυμία της κυβέρνησης μάλιστα, όπως αυτή είχε εκφραστεί μετά το κυβερνητικό συμβούλιο-να χωριστούν δηλαδή σε δύο ταχύτητες οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΔΕΘ- υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις και δεν υποδέχτηκαν άπαντες θετικά την εν λόγω εξέλιξη. Η άποψη των φωνών που... αντέδρασαν συμπυκνώνεται στη φράση «ούτε βήμα πίσω από όσα εξαγγείλαμε στη Θεσσαλονίκη, να δούμε το χρονοδιάγραμμα αλλά επ' ουδενί το περιεχόμενο».
Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα πει από το βήμα της Ολομέλειας ο  Αλέξης Τσίπρας, αφού στη βάση αυτών θα κληθούν να συναινέσουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ναι μεν δεν προτίθεται να προκαλέσει περαιτέρω τους δανειστές, πλην όμως δεν είναι και διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω από τα μέτρα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ρυθμίσεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.