ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν το Eurogroup, τη Δευτέρα η συνέχεια

eurogroup1“Θα διερευνηθούν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το τρέχον πρόγραμμα”, είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερούν Ντάισελμπλούμ. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Θα διερευνηθούν (στις συζητήσεις που θα συνεχιστούν) διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το τρέχον πρόγραμμα,« είπε επίσης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης. Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα ομόλογό τους. Οι συζητήσεις ήταν χρήσιμες, εντατικές και εποικοδομητικές, σημείωσε. «Είχα τη φιλοδοξία ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάποια βήματα για τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν συζήτησαν συγκεκριμένες προτάσεις και δεν μπήκαν σε διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο ενός προγράμματος. «Απλώς προσπαθούμε να εργαστούμε για να βρούμε το βηματισμό μας για τις επόμενες ημέρες, ως τη Δευτέρα», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κοινός τόπος για να προχωρήσουμε. Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι συζητήθηκε η πιθανότητα παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας, που λήγει στο τέλος του μήνα. Σημείωσε πως κάποια κράτη-μέλη κατέστησαν σαφές πως η παράταση του προγράμματος ήταν η προτιμότερη επιλογή.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στην κατεύθυνση να καταλάβει ο ένας τον άλλον και υπήρχε καλή θέληση από όλους. Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπήρξε κοινή θέση για την Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει σεβασμός για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά, όπως είπε και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τους θεσμούς της. Έγινε συζήτηση αλλά δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κοινή ανακοίνωση, υπογράμμισε.
Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η Ευρώπη ξέρει πάντα να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ερωτηθείς αν ασκήθηκαν πιέσεις στην ελληνική πλευρά για παράταση του ισχύοντος προγράμματος είπε ότι “έγιναν συζητήσεις και μας τέθηκε το θέμα ότι υπάρχει δανειακή συμφωνία την οποία πρέπει να την επεκτείνουμε” .

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.