ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Μήνυμα για την ημερα της γυναικας από την Αντωνία Μπούζα

Συνηθως την 8η Μαρτίου καθιερωμένη ως παγκόσμια ημερα της γυναίκας, κανουμε μια ιστορική αναδρομή στους αγωνες των γυναικών ιδίως τον 19ο αιωνα της εποχής  της βιομηχανικής ανάπτυξης και της δύσκολης κι ανταγωνιστικής διαμόρφωσης των εργασιακών σχέσεων, μεταξυ των δυο φύλων.
Απο τοτε μεχρι σημερα πολλα άλλαξαν, βελτιώθηκαν και κατοχυρωθηκαν, σχετικά με τη θεση της γυναίκας στην κοινωνια, στην εργασια, στα κεντρα λήψης αποφάσεων αλλα και αρκετα παραμένουν στάσιμα κι επιδεινουμενα .
Αναφερομαι κυριως στην τωρινή  περίοδο, που η οικονομικη κριση στη Χώρα μας λαμβάνει δυστυχως μεγαλύτερες του αναμενομένου  διαστάσεις, στην αυξημένη ανεργια των γυναικών, στην ευκολότερη απωλεια εργασίας λογω φύλου, μητρότητας κλπ, αλλα και σε κοινωνικές παραμέτρους, που επηρεάζουν αρνητικα περισσοτερο τις γυναικες.
Οσο θα βλέπουμε λυπηρα φαινόμενα εκμετάλλευσης των γυναικών, κακοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού στις πολιτισμένες κοινωνίες, τοτε η παγκόσμια ημερα  της γυναίκας, επιβάλλεται  να μας κινητροδοτει για περισσότερη ενημερωση, ανάδειξη και πρωτοβουλίες για την πολυπόθητη ισότητα, που καποιες στιγμές τα περασμένα χρονια, έφτασε να παρεξηγηθεί ακομη κι απο τις γυναικες.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς λοιπόν προς ολες τις γυναικες, ελπιζω να συνεχίσουμε να παλεύουμε για οσα δικαιούται η γυναίκα ως σύντροφος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως επιστήμονας και κυριως ως άνθρωπος στη σημερινή ανταγωνιστική κοινωνια.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Περιφερειακη Συμβουλος Πελοποννησου
Εντεταλμενη Σύμβουλος Τουρισμου Μεσσηνιας

Πολιτευτής Ν.Δ.Μεσσηνιας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.