ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ημερίδα με θέμα «Παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και αυτοφυών ειδών-κομποστοποίηση» την Τετάρτη στο ΤΕΙ

tei0Ημερίδα με θέμα «Παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και αυτοφυών ειδών-κομποστοποίηση»διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου την Τετάρτη στις 11 Μαρτίου στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Καλαμάτα.
Στόχος όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου από το Καθηγητή Εφαρμογών ΤΕΙ Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Δελής και τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Αναστάσιο Κώτσιρα είναι να προβληθεί συγκεκριμένη έρευνα χρήσιμη για τους καλλιεργητές, ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν παραδοσιακές ποικιλίες της Μεσσηνίας πολλές από τις οποίες έχουν εγκαταλειφθεί. Μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες όπως τονίστηκε αρκετές ποικιλίες μπορούν να δώσουν καλό προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με το θέμα, «Κομποστοποίηση μια φυσική διαδικασία στην υπηρεσία του ανθρώπου για την διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων», με ομιλητή τον γεωπόνο Βιοτεχνολόγο ΕΛ.ΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Παναγιώτη Κάτσαρη. Στην συνέχεια θα αναπτυχθούν τα θέματα:
«Η ανάγκη της διατηρήσεως των τοπικών ποικιλιών από τους καλλιεργητές –τράπεζα σπόρων», με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό διαχειριστή του αγροκτήματος «ΦΟΙΦΑ»,Ανώνυμοι Σποροφύλακες Μυρτώ Φοίφα.
«Η καλλιέργεια των παραδοσιακών ποικιλιών» από τον καθηγητή Εφαρμογών ΤΕΙ Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Δελής.
«Η προοπτική καλλιέργειας της χοντροκατσαρής τομάτας στο Ν, Μεσσηνίας από τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Αναστάσιο Κώτσιρα.
Τέλος θα παρουσιαστρεί το θέμα «Η αξιοποίηση των αυτοφυών ειδών της ελληνικής χλωρίδας « από τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου Επαμεινώδα Κάρτσωνα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.