ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Διευκρινήσεις ζητά ο Ν. Πατσαρίνος από το υπουργείο υποδομών για έργα που εκχωρούνται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

PATSARINOSΕνημέρωση προκειμένου να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα ζητάει από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος ,
σχετικά με       σύμφωνο συνεργασίας «Αποδοχή του διαχωρισμού υλοποίησης έργων που περιλαμβάνονται στον πίνακα Εκχωρήσεων του Ταμείου Συνοχής από το ΥΜΠΕΡΑΑ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου» που κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου. Στην σχετική του επιστολή ο κ. Πατσαρίνος αναφέρει:

«Στις 16/02/2015 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέδειξε και παρέδωσε το έγγραφο που αναφέρεται στο σχετικό (επισυνάπτεται). Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, με καθυστέρηση έξι (6) μηνών, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.ΥΜΕΠΕΡΑΑ, απέστειλε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγγραφο που φέρει τον τίτλο ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «Αποδοχή του διαχωρισμού υλοποίησης έργων που περιλαμβάνονται στον πίνακα Εκχωρήσεων του Ταμείου Συνοχής από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου».
Το έγγραφο αυτό δεν φέρει το Εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν φέρει σφραγίδα του Υπουργείου ΠΕΚΑ, και φέρεται να έχει υπογραφεί από τον προηγούμενο αναπληρωτή Υπουργό. Στο έγγραφο αυτό επισυνάπτεται πίνακας έργων. Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τα εξής:
Βάσει ποιου κανονισμού συντάχθηκε το ανωτέρω αναφερόμενο έγγραφο;
Τι σημαίνει ο τίτλος «μεταφερόμενα» που χαρακτηρίζει το έργο «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου»;
Το έργο «ΣΔΙΤ Πελοποννήσου» φαίνεται να έχει ενταχθεί στην φάση phasing. Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε την σχετική απόφαση ένταξης στην κατηγορία αυτή.
Πώς προσδιορίζεται και τι σημαίνει ως τίτλος – λύματα «ορφανά» – που αφορά τα έργα «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πεταλιδίου Δ. Μεσσήνης», «Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων οικισμών Καρδαμύλης, Στούπας, Λεύκτρου, Νεοχωρίου και Αγ. Νικολάου του Δήμου Δυτικής Μάνης», «Γαργαλιάνοι», «Άσσος»;
Πως είναι δυνατόν στο έργο «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των οικοσυστημάτων της βιοποικιλότητας και των δασών» η κοινοτική συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη από την Δημόσια Δαπάνη.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.