ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου: Ημερίδα με θέμα «Εντομολογικοί εχθροί της ελιάς: Προβλήματα – Αντιμετώπιση»

elaionasΤο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Εντομολογικοί εχθροί της ελιάς: Προβλήματα – Αντιμετώπιση».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 9.30 π.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των παραγωγών, των γεωπόνων και γενικότερα όσων ασχολούνται με την ελαιοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία, σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση προσβολών της ελιάς από επιβλαβή έντομα και άλλους ζωικούς εχθρούς.
Θα παρουσιαστούν αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος αντιμετώπισης του δάκου στη Μεσσηνία κατά τα τελευταία χρόνια, θα δοθούν στοιχεία σχετικά με την εμφάνιση σοβαρών εξάρσεων πληθυσμών επιβλαβών εντόμων όπως ο ρυγχίτης και ο βλαστορύκτης, θα αναφερθούν αποτελέσματα αντιμετώπισης του πυρηνοτρήτη της καλόκορης και άλλων εντομολογικών εχθρών της ευρύτερης περιοχής. Επίσης θα τονιστεί η σημασία της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής καταπολέμησης και άλλων εναλλακτικών μεθόδων αντιμετώπισης επιβλαβών εντόμων της καλλιέργειας και θα καταδειχθούν τα προβλήματα που οφείλονται σε προσβολές από ακάρεα και άλλους ζωικούς εχθρούς. Κατά τη στρογγυλή τράπεζα που θα ακολουθήσει, θα υπάρξει ευκαιρία συζήτησης των συμμετεχόντων με τους ομιλητές.
 Ομιλητές θα είναι οι Διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής   Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.