ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τουρίστες από Αμερική, Αγγλία και Βόρεια Ευρώπη εφέτος στην Πελοπόννησο

Eνόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος βρέθηκε στην Τρίπολη με στόχο τη διερεύνηση των ζητημάτων τα οποία απασχολούν τον κλάδο.
Ο κ. Ρέτσος μίλησε για το πώς είναι δυνατόν να διαθέτει η χώρα μας ένα ανταγωνιστικό προϊόν σε διεθνές επίπεδο, αναφέροντας ότι κάθε περιοχή πρέπει να δημιουργεί θεματικά προϊόντα, καθώς το μαζικό προϊόν πια είναι να αναχρονιστικό.
«Η Πελοπόννησος ήταν μια περιοχή υποβαθμισμένη σε επίπεδο υποδομών, αλλά με συγκεκριμένες επενδύσεις στη Μεσσηνία όπως το Costa Navarino, αποδεικνύεται ότι όταν γίνονται σημαντικές προσπάθειες υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό. Εκτός αυτού, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και πάρα πολλές σημαντικές μικρές προσπάθειες οι οποίες τονώνονται με την υποτίμηση ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας. Αυτό δείχνει το κοινό από την Αγγλία, την Αμερική και τη Βόρεια Ευρώπη που επιλέγει την Ελλάδα ως προορισμό. Εφέτος, υπήκοοι πολλών κρατών θα επισκεφθούν την Ελλάδα, καθώς η νομισματική διαφορά θα κάνει πιο ελκυστικές τις διακοπές εδώ», υπογραμμίζει.
Ακόμη, ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στο διεθνές κλίμα που επικρατεί σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και πιο συγκεκριμένα στην αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία για την ελληνική φιλοξενία: «Η δική μας συνεισφορά είναι να παραμείνουμε ένας ποιοτικός και φιλικός προορισμός, προκειμένου να μην δημιουργείται αυτό το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί στην αγορά της Γερμανίας, ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι έως και αφιλόξενη. Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να μην δημιουργούμε στον Γερμανό πολίτη το αίσθημα ότι δεν θα είναι ασφαλής όταν θα επισκεφθεί τη χώρα μας».
Τέλος, αναφέρθηκε στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τονίζοντας ότι το ετήσιο κονδύλι έχει μειωθεί σημαντικά. «Το μόνο θετικό είναι ότι το πρόγραμμα εφέτος περιλαμβάνει όλη την περίοδο», υπογράμμισε

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.