ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Μαύρα περιβραχιόνια από μαθητές της Καλαμάτας για τον Βαγγ. Γιακουμάκη

Με μαύρα περιβραχιόνια για τον άδικο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και κατά του σχολικού εκφοβισμού, παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι μαθητές Λυκείου στην Καλαμάτα.
Στις περισσότερες πόλεις της Πελοποννήσου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις.
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στην Καλαμάτα, τα βλέμματα όλα κέρδισαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου, οι οποίοι παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και ο οποίος σήμερα θα γιόρταζε την ονομαστική του εορτή…
Λόγω της βροχής, δεν παρέλασαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.
 
ΑΡΚΑΔΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ

Ούτε στην Τρίπολη, ούτε και στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις, λόγω της έντονης βροχόπτωσης από νωρίς το πρωί.
Με εντολή των τοπικών αντιπεριφερειαρχών, οι μαθητικές παρελάσεις δεν έγιναν τελικά.
 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κανονικά, αλλά υπό βροχή, πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η μεγάλη μαθητική παρέλαση.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
 
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 
Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, λόγω βροχής, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Άργους.
Το πρωί στο ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη παρουσία του εκπρόσωπου της Κυβερνήσεως Υπουργού Δικαιοσύνης Γιάννη Πανούση τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο που βρίσκεται εξωτερικά του ναού.
 
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον κ. Πανούση, τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Β.Σιδέρη, μαθητικά τμήματα, και εκπρόσωπους των στρατιωτικών αρχών.
Στην συνέχεια οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο παλιό Δημαρχείο της πόλης όπου ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος προσέφερε αναμνηστικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Πανούση. Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και τους ζωγραφικούς πίνακες της έκθεσης που φιλοξενείται στο κτίριο με τίτλο "Μορφές του 1821" της ζωγράφου και αντιπροέδρου της ΚΕΔΑΜ, Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου.
 
Με  βροχή έγινε  η στρατιωτική παρέλαση και στο Ναύπλιο. Στα πλαίσια των εορτασμών για την 25 Μαρτίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.
 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο  ηρώο της πόλης από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Λόγω της δυνατής βροχής δεν έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών αλλά μόνο των στρατιωτικών σωμάτων.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές Αργολίδος  Δημήτρης Κοδέλας , Ιωάννης Ανδριανός και Γεώργιος Γαλέος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιπεριφερείαρχης Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Β.Σιδέρης κα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.