ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αιφνιδίασε ο Αβραμόπουλος με την στρατηγικής σημασίας παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Ν.Δ

abramopoulos3Λέγεται ότι πλέον αποστασιοποιείται με τον τρόπο του από τη σημερινή ηγεσία και ενδέχεται να διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στην ανασύνταξη της κεντροδεξιάς
Ισχυρή υποψηφιότητα για μελλοντικό ρόλο στην εγχώρια πολιτική ζωή έθεσε ο κοινοτικός επίτροποςΔημήτρης Αβραμόπουλος με την ιδιαίτερα σημαντική απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ.
Με μια κίνηση που ξάφνιασε τους πάντες και επισκίασε εν πολλοίς και τη συνεδρίαση της επτάωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου και ανακοινώθηκε από τον ίδιο το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Αβραμόπουλος έστειλε ουσιαστικά μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: είμαι παρών στις εξελίξεις.
Η στρατηγικής σημασίας κίνηση του Δ. Αβραμόπουλου έδειξε ότι ο ίδιος έχει στο νου του την εμπλοκή του στην ελληνική πολιτική σκηνή το επόμενο διάστημα και άρα η παραμονή στις Βρυξέλλες μπορεί να είναι μια σύντομη παρένθεση.
Ο ίδιος με την απόφασή του, η οποία δεν ήταν όπως προκύπτει εν γνώσει τουΑντώνη Σαμαρά, όπως λέει η πλευρά του κ. Αβραμόπουλου αν και το διαψεύδει η ηγεσία της ΝΔ, χαράσσει διακριτική πορεία και ενισχύει το προφίλ του ενόψει μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων, όχι τόσο εντός ΝΔ όσο και ευρύτερα στην κεντροδεξιά και στη χώρα.
Ο κ. Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου, η οποία είχε θεσπιστεί με το συνέδριο της ΝΔ το καλοκαίρι του 2010 και πολλοί λένε ότι πλέον αποστασιοποιείται με τον τρόπο του από τη σημερινή ηγεσία. Και το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν το στέλεχος εκείνο που καθόρισε εν πολλοίς και την εσωκομματική αναμέτρηση το 2009, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει την κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ, να στηρίξει στη βάση πολιτικής συμφωνίας αρχών και θέσεων τον κ. Σαμαρά απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη και να δώσει μάχη για να γίνει η εκλογή από τη βάση και όχι από το συνέδριο.
«Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ότι αφορά την πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ» είπε την προηγούμενη Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αθετώντας την πολιτική συμφωνία που υπήρξε μεταξύ τους, ενδέχεται να διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στην ανασύνταξη της κεντροδεξιάς, ενώ το όνομά του τίθεται πολύ ψηλά στη λίστα των προσώπων που μπορεί να αναλάβουν θέση ευθύνης σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εάν προκύψει θέμα.
Ο ίδιος κατέθεσε πολιτική πλατφόρμα στην Π.Ε. κάνοντας λόγο για μια «μη φοβική ΝΔ» που πρέπει να εκφράζει το μεταρρυθμιστικό, μετριοπαθή χώρο του κέντρου και έστειλε μήνυμα ότι δεν έχει καμία διάθεση να παραμείνει απαθής στις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται.
Ο κ. Αβραμόπουλος με την ομιλία του πήρε αποστάσεις από τη βασική γραμμή της ηγεσίας της Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού γύρισε την πλάτη στο κόμμα στις εκλογές και σημείωσε πως η ήττα δεν θα πρέπει να αποδίδεται στην παροχολογία αντιπάλων.
«Στις 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία αντιπάλων μας. Πρέπει να κάνουμε γενναία αυτοκριτική και να αναγνωρίσουμε λάθη που κάνουμε. Να τελειώσουμε σήμερα με την φοβική ΝΔ» σημείωσε.
Από την παρέμβασή του προέκυψε το μήνυμα περί τέλους της φοβικής σημερινής ΝΔ και της ανάγκης ανασυγκρότησής της σε ένα κόμμα-παράταξη με κεντρώο και φιλοευρωπαϊκό προφίλ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.