ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αναβαθμίζεται το κάστρο της Καλαμάτας

Αναβαθμίζεται το κάστρο της Καλαμάτας
Decrease Font Size
Ο χώρος της εισόδου στο Κάστρο της Καλαμάτας, εκεί όπου ήταν το ελαιοτριβείο Σπυρίδη που απαλλοτριώθηκε και κατεδαφίστηκε, θα αναβαθμιστεί. Θα αναδειχθεί το τείχος του κάστρου και θα διαμορφωθεί χώρος τέλεσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για λίγα άτομα.
Τα παραπάνω ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, επισημαίνοντας πως θα γίνει προσπάθεια η παρέμβαση να υλοποιηθεί έγκαιρα, το καλοκαίρι, αλλιώς θα είναι έτοιμη του χρόνου.
«Εκπονούμε αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάδειξη και τη χρήση του χώρου», μας ενημέρωσε η προϊσταμένη. Ανέφερε ακόμη ότι αυτή την περίοδο καθαρίζονται τα μπάζα και απομακρύνονται κτίσματα που ήταν πάνω στο τείχος.
Η κ. Μηλίτση επεσήμανε ότι στόχος της Εφορείας «είναι η ανάδειξη του τείχους και η αλλαγή της μορφής της εισόδου του Κάστρου», ενώ πληροφόρησε πως «η υφιστάμενη σκάλα θα καταργηθεί. Δεν θα υπάρχει σκάλα στην είσοδο». Έκανε λόγο για λιτή επέμβαση και διευκρίνισε πως «θα είναι τέτοια που θα αναδεικνύει το τείχος και θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής».
Η προϊσταμένη ανέφερε ότι «ο χώρος θα διαμορφωθεί με τα πιο σύγχρονα και λιτά υλικά. Πρόκειται να μετατραπεί σε χώρο όπου θα γίνονται πράγματα, μικρές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε λίγο κόσμο». Ακόμα, μας είπε ότι θα γίνει «καινούργια περίφραξη και θα αναβαθμιστεί ο χώρος του τείχους πίσω από τη σκηνή του αμφιθεάτρου». Διαβεβαίωσε δε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως «δε θα μετατραπεί ο χώρος σε παρκινγκ».
Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί, η Ευαγγελία Μηλίτση σημείωσε: «Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θέλουμε να έχει αποσταλεί η μελέτη, και τέλη Μαΐου να υπάρχει κι η έγκριση από το ΚΑΣ. Ελπίζουμε να δοθούν και τα χρήματα, και να προλάβουμε να κάνουμε την παρέμβαση μέσα στον Ιούνιο – Ιούλιο. Αλλιώς, θα πάμε για του χρόνου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.