ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επίσκεψη Θ. Πετράκου στην Άνω Μεσσηνία που επλήγη από τις πλημμύρες

petrakos40Ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος επισκέφτηκε την πληγείσα από τις πλημύρες περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και συζήτησε με τους πληγέντες πολίτες για τα αίτια των καταστροφών και τις ζημιές που υπέστησαν. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Οιχαλίας και τους Αντιδημάρχους στο Δημαρχείο οι οποίοι ενημέρωσαν το Θανάση Πετράκο για τις πολύ μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι αγροτικοί και κοινοτικοί δρόμοι καθώς και υποδομές του Δήμου αλλά και η 7η Επαρχιακή Οδός.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι είναι τεράστιες ευθύνες των προηγουμένων κυβερνήσεων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η καταστροφή έγινε διότι οι αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας δεν φρόντισαν να καθαριστούν τα ποτάμια, οι χείμαρροι και τα ρέματα της περιοχής τα οποία δεν είχαν καθαριστεί για περισσότερα από 50 χρόνια και ούτε έχουν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα.
Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στην κυβέρνηση ώστε να κηρυχτεί ο Δήμος πλημμυρόπληκτος και να ενισχυθεί οικονομικά για να αποκαταστήσει τις ζημιές στην αγροτική, στην κοινοτική οδοποιία και τις καταστραμμένες υποδομές και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής. Επίσης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιοχής αφού αυτή έχει την αρμοδιότητα αλλά και διαθέτει τα χρήματα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.