ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ανεργία

28η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

κοινωφελεις εργασιαΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία το Τμήμα επιθεώρησης ασφάλειας και υγείες στην εργασία Μεσσηνίας – Λακωνίας σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
«Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (ΑΥΕ)», από το 2001, με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Η Ελλάδα έχει ενταχθεί επισήμως από το 2005 στην ομάδα των 100 και πλέον χωρών ανά τον κόσμο που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
Ο φετινός εορτασμός έχει θέμα «Δημιουργούμε όλοι μαζί κουλτούρα πρόληψης για την ΑΥΕ» και εστιάζει στην ανάπτυξη μεθόδων και εργαλείων για την καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ «Εθνική κουλτούρα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας είναι εκείνη κατά την οποία το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον είναι σεβαστό σε όλα τα επίπεδα, όπου οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος μέσω ενός συστήματος καθορισμένων δικαιωμάτων, ευθυνών και καθηκόντων και όπου η υψηλότερη προτεραιότητα δίνεται στην αρχή της πρόληψης».
Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ανάδειξης των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στην εργασία, έχει προγραμματίσει δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.