ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Μ. Μάκαρη με τον Αν .υπουργό περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη

makaris07Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη, τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Αλούπη, Κώστα Γεωργακίλα, Γιάννη Θεοφιλόπουλο, Δημήτρη Φαββατά και τους τοπικούς συμβούλους Ασπροχώματος Νίκο Χριστόπουλο και Βέργας Βαγγέλη Πανταζή, συναντήθηκε με τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κο Γιάννη Τσιρώνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έθεσε μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Καλαμάτας:
(α) διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο εστιάζοντας στην αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να καθίσταται εφικτή η αποκεντρωμένη διαχείριση από τους Δήμους ή από ομάδες Δήμων.
(β) διαχείριση και απομάκρυνση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας και προτάσεις για την επεξεργασία αυτής που εδώ και πολλά χρόνια έχει εναποτεθεί- και συνεχίζει να εναποτίθεται-σε μεγάλη έκταση στην γύρω περιοχή.
(γ) αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από πυρηνελαιουργεία σε συνδυασμό με ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων από τα ελαιουργεία ( κατσίγαρος – ελαιοπυρήνας).
(δ) επιτάχυνση πολεοδομικών μελετών Κηπούπολης, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας
(ε) οριοθέτηση οικισμών
(στ) δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στο κάμπο του Ασπροχώματος με ανάδειξη και προστασία του ποταμού Άρι και του αρχαιολογικού χώρου στα Ακοβίτικα.
(ζ) συνολική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας και παρακολούθηση των υφιστάμενων επεμβάσεων και αξιολόγηση τους για μελλοντική βελτιστοποίηση.
(η) αποκατάσταση και ανάδειξη μονοπατιού παραλίας Βέργας -άνω Βέργας για προσέλκυση τουρισμού.
(θ)ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού.
Ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ανοιχτού Δήμου και υποσχέθηκε να επισκεφτεί σύντομα την Καλαμάτα για να έχει την άμεση γνώση των προβλημάτων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.