ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Πετράκου με τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα ΠΑΠΕΝ για την μείωση των επιδοτήσεων

petrakos24Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Γελαλή.
Ο κος Πετράκος έθεσε στον Γεν. Γραμματέα μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Συγκεκριμένα έθεσε το θέμα της μεγάλης αδικίας που υπάρχει όσον αφορά στα προγράμματα εργασίας των (Ο.Ε.Φ) Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων στην περιοχή της Μεσσηνίας που οι φορείς της περιοχής υποχρηματοδοτούνται. Επίσης έθεσε το θέμα της μείωσης της επιδότησης του ελαιολάδου καθώς και της μαύρης κορινθιακής σταφίδας. Τόνισε ότι οι μειώσεις που πραγματοποιούνται σε αυτές τις επιδοτήσεις θα προκαλέσουν προβλήματα επιβίωσης στους αγρότες του νομού. Δυστυχώς για τους Μεσσήνιους η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να μειώσει τις επιδοτήσεις σε προϊόντα που η περιοχή έχει μεγάλη παραγωγή και έπληξε ανεπανόρθωτα την αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας. Σε αυτά τα πλαίσια και για να μην καταστραφούν οι αγρότες της Μεσσηνίας πρέπει να βρεθεί λύση.
Από την πλευρά του ο κος Γελαλής ενημέρωσε τον κ Πετράκο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με τις αποφάσεις της ως προς την κατανομή των επιδοτήσεων και την μείωση των επιδοτήσεων του ελαιόλαδου και της μαύρης κορινθιακής σταφίδας όντως έπληξε τους αγρότες του νομού Μεσσηνίας. Με την κατανομή που έγινε στα κονδύλια επιδοτήσεων της ΕΕ έχουν πληγεί και αγρότες και από άλλες περιοχές και δυστυχώς οι αδικίες αυτές δεν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα, παρόλα αυτά η νέα κυβέρνηση αναζητεί λύσεις ώστε αυτές οι αδικίες να αποκατασταθούν ή να βρεθούν τρόποι ώστε οι αγρότες συγκεκριμένων προϊόντων να μην καταστραφούν. Τέλος όσον αφορά στις αδικίες που παρατηρούνται γίνεται μια συνεχή προσπάθεια διόρθωσης και στα πλαίσια αυτά αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων εργασίας των (Ο.Ε.Φ) Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Ο κος Πετράκος στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Γεν. Γραμματέα κο Γελαλή για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και ζήτησε να πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να αποκατασταθούν και οι υπόλοιπες αδικίες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.