ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε ο Μ. Μάκαρης

makaris05Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Μεσσηνίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη. Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης έγινε διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στην Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα ο Μανώλης Μάκαρης έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα :
  1. Τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού σε όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας της Μεσσηνίας -Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, Κέντρα Υγείας , Περιφερειακά Ιατρεία και ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ)- στις οποίες παρατηρούνται μεγάλα κενά.
  2. Επισημάνθηκε ότι οι σημαντικές μειώσεις στους πόρους που διατίθενται για τις εφημερίες καθιστούν αρκετές φορές επισφαλή την εφημέρευση των νοσοκομείων επειδή δεν προβλέπεται επαρκής αριθμός εφημερευόντων ιατρών σε όλες τις ειδικότητες.
  3. Είναι απαραίτητη η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι διακομιδές των βαρέως πασχόντων να γίνονται με τη βοήθεια εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.
  4. Είναι αναγκαία η αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών σε ανεξάρτητο τμήμα και η στελέχωσή του από ειδικευμένους ιατρούς έτσι ώστε να γίνεται ταχεία και αποτελεσματική διακίνηση των περιστατικών.
  5. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του προσωπικού των νοσοκομείων και των ασθενών από τα κρούσματα βίας που παρατηρούνται.
  6. Είναι απαράδεκτη και αναποτελεσματική η μετακίνηση ιατρών από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο με σκοπό την παροδική κάλυψη των σημαντικών κενών που έχουν δημιουργηθεί.
  7. Τέλος, η σημαντική καθυστέρηση στην εξόφληση των εφημεριών δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στο ιατρικό προσωπικό σε μια ήδη δύσκολη συγκυρία.
Ο υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη άμεσης επίλυσης των παραπάνω θεμάτων και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.