ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διαβολιτσίου επισκέφθηκαν την Αρχαία Μεσσήνη στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

dimotiko diabolitsiouΟι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Διαβολιτσίου επισκέφθηκαν την Αρχαία Μεσσήνη και παρακολούθησαν στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, την παράσταση «Φοίνισσαι» του Ευριπίδη. Την παράσταση ετοίμασαν οι μαθητές του Λυκείου Μεσσήνης με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του καθηγητή τους Νίκου Φουσιάνη. Θέμα της τραγωδίας είναι το πάθος για την εξουσία, τα αμφιλεγόμενα μαντεύματα των Θεών και η τραγική μοίρα των θνητών που παγιδεύονται στα πάθη. Ο Ευρυπίδης μιλά για τα πάθη, για τη δίψα για εξουσία και την πλεονεξία, μιλά όμως και για την πόλη που σπαράσσεται από τον ατέλειωτο πόλεμο, για την κακώς εννοούμενη φιλοπατρία και την ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στην πόλη.
« Αν ο καθένας έκανε ό,τι μπορούσε για της Πατρίδας το κοινό καλό, θα είχαν λιγότερα δεινά οι πόλεις και θα μπορούσαν να ευτυχήσουν», λέει ο Μενοικέας λίγο πριν θυσιαστεί.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.