ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Η ΝΔ προσδοκά στην επιστροφή των ψηφοφόρων της

Με την κυβέρνηση στριμωγμένη ανάμεσα σε διαπραγμάτευση, μεταναστευτικό και καταλήψεις, και εξαιτίας της αδυναμίας της να ισορροπήσει την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία αναμένει την επιστροφή των ψηφοφόρων της που άλλαξαν στρατόπεδο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το οποίο, σημειωτέον, δεν ακούγεται τίποτε το τελευταίο διάστημα περί αλλαγής ηγεσίας, κάτι που θα ήταν λογικό ύστερα από τη συντριπτική εκλογική του ήττα, περιμένει να επαναπροσεγγίσει τους ψηφοφόρους της που ψήφισαν άλλο κόμμα στις τελευταίες εκλογές, και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, και παράλληλα να αγγίξει άλλες κατηγορίες πολιτών. Αιχμή του δόρατος: το μεταναστευτικό και η δημόσια ασφάλεια.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει, επομένως, στο ευαίσθητο ζήτημα της μετανάστευσης και στο αίσθημα ανασφάλειας που οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της νιώθουν σε σχέση με την αυξημένη εισροή μεταναστών στη χώρα μας. Και, από την άλλη, επειδή γνωρίζει ότι έχασε τις εκλογές λόγω της αυστηρής πολιτικής λιτότητας την οποία εφάρμοσε, προφανώς αυτό το πεδίο δεν το «ακουμπά».
Η ΝΔ σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται στις δηλώσεις της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού για τη Μετανάστευση κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί «προσφύγων που λιάζονται στις πλατείες» αλλά και στις αποκλίσεις άλλων υπουργών όπως του Γιάννη Πανούση.
Ακόμη, σημειωτέον ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται συσπειρωμένο για πρώτη φορά ύστερα από τις εκλογές, ενώ τα στελέχη του κρατούν κοινή στάση, προσδοκώντας στην επάνοδο.
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ θΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Έθνος»,ο Αντώνης Σαμαράς ακομα και εντός της επόμενης εβδομάδας θα επιδιώξει να έχει επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, προς τη συγκρότηση ενός ενιαίου φιλοευρωπαϊκού μετώπου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στόχος των επαφών είναι η επίτευξη συμφωνίας πάνω σε συγκεκριμένες βασικές αρχές -με πρώτη αυτή της παραμονής της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης- και να συγκροτήσουν από κοινού μια αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ούτως ή άλλως αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής, καθώς η κυβέρνηση σφυροκοπείται από παντού με αρνητικές δηλώσεις και με σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς, όπως φαίνεται, ούτε στο τακτικό Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου θα δοθεί λύση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.