ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκληρώνει το ΕΣΠΑ με επιτυχία

Την Τετάρτη του Πάσχα 15 Απριλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης, στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αφού ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους και έδωσε τις ευχές του για το Πάσχα, ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι η υλοποίηση του Προγράμματος ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς: «Ήδη είμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης όλων των σημαντικών έργων και οι υπηρεσίες μας όλες αυτές τις μέρες ήταν επί ποδός, τρέχουν καθημερινά, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία μέρα. Τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, θα τα επιλύουμε με επιτόπια παρουσία, με σαφή γνώση όλων των ζητημάτων, με ικανότητα, για να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων», υπογράμμισε.
«Είναι η πρώτη φορά που στα ιστορικά δεδομένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ένα πρόγραμμα υλοποιείται καθ' ολοκληρίαν, μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας. Από την 1η Ιουνίου του 2011 που αναλάβαμε ένα πρόγραμμα που με οδήγησε προσωπικά στη σύγκρουση με την Αποκεντρωμένη, είχαμε πει στους συμπολίτες μας ότι θα το υλοποιούσαμε και το καταφέραμε», τόνισε.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους και στη μη επιτυχή υλοποίηση των έργων από τους επικεφαλής: «Το πρόγραμμα που υλοποιείτο από αποκεντρωμένες διοικήσεις ή άλλους έχοντες την ευθύνη, ολοκληρωνόταν μόνο σε ένα ποσοστό 35%-40%, και το υπόλοιπο πρόγραμμα καλυπτόταν λογιστικά, δηλαδή με μεταφορά πόρων. Και ενώ στο τέλος ήταν ικανοποιητικό το επίπεδο υλοποίησης, επί της ουσίας η Πελοπόννησος μπορούσε να χειριστεί μόνο το 35%-40% των χρημάτων. Εμείς δεν θα μεταφέρουμε κανένα έργο ως γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα», επεσήμανε. 
«Διακόσια ημιτελή έργα που παραλάβαμε, μόνον η Μεσσηνία είχε 75. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια και στην οργάνωση της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, έχουμε καλύψει όλο το πλάνο μας, είμαστε έτοιμοι από την πρώτη στιγμή», τόνισε.
Και ως προς τη νέα Προγραμματική Περίοδο, ανέφερε: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μην καθυστερήσει στη νέα προγραμματική περίοδο, πρέπει πολύ γρήγορα η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς».
Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην επόμενη προγραμματική περίοδο, λέγοντας ότι «στο καινούριο διάστημα της ευθύνης, θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε συγκεκριμένα προγράμματα για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, δηλαδή της αγροτικής οικονομίας». «Τα προγράμματα που πιλοτικά είχαμε προτείνει στην προηγούμενη ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, εμείς θα τα προχωρήσουμε μόνοι μας». 
Ακολούθως, αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο την οποία έχει επιτύχει το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου: «Απολογιστικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το καινοτόμο πρόγραμμα που υιοθετήσαμε και εντάξαμε για πρώτη φορά, εκείνο του τουριστικού προϊόντος, βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Από εδώ και πέρα, η Περιφέρεια συνεχίζει την παρουσία της στα,μεγάλα τουριστικά γεγονότα, ήδη φέρνει καινούριους πελάτες, σημαντικούς tour operators. Το συνέδριο των ΑΒΤΑ στο ''Κόστα Ναβαρίνο'' θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτωβρίου, ενώ οι Γάλλοι επισήμως ξεκινούν τα δρομολόγια με το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Όπως μας ενημερώνουν, αναμένονται 25.000 αφίξεις Γάλλων πολιτών στον πρώτο χρόνο».
«Ανοίγουμε καινούριες αγορές ενδιαφέροντος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, και ιδιαιτέρως θα ήθελα να εκφράσω ικανοποίηση και ευχαρίστηση απέναντι στους συνεργάτες που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στο πλάνο», ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Όπως είχε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο σημείο, επεσήμανε ότι κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα επικεντρωθεί στη στην αγροτική οικονομία και στην κτηνοτροφία, ενώ παράλληλα θα ασχοληθεί επισταμένως με την ανάπτυξη της αλιείας. Όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, ο φάκελος για την αλιεία είναι ήδη έτοιμος, και η καινούρια προσπάθεια θα έχει στόχο την προώθηση του τουριστικού χαρακτήρα στην Πελοπόννησο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.