ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Καταγγελία από το σωματείο των γιατρών για επεισόδιο βιαιοπραγίας στα επείγοντα του νοσοκομείου Καλαμάτας

nosokomeio kalamatas6Επεισόδιο βιαιοπραγίας στα επείγοντα του νοσοκομείου Καλαμάτας καταγγέλει το σωματείο των ειδικευμένων γιατρών. Συγκεκριμένα όπως σημειώνεισε δελτίο τύπου ο πρόεδρος του σωματείου Μανώλης Μάκαρης,
χθες την ώρα που ιατροί και νοσηλευτές αντιμετώπιζαν έναν βαρέως πάσχοντα ασθενή, συγγενείς ασθενών βιοπράγησαν ενάντια σε εργαζόμενο της ασφάλειας του νοσοκομείου και προπηλάκισαν ιατρούς και νοσηλευτές. Το τελευταίο διάστημα όπως τονίζει παρόμοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα και υπογραμμίζει:

«Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους ταλαιπωρημένοι σε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, επιτίθενται πια σε ότι έχει απομείνει. Ιατροί με 24ωρες εξαντλητικές απλήρωτες εφημερίες, νοσηλευτές με υπερφορτωμένες βάρδιες και απλήρωτες αμέτρητες ώρες υπηρεσίας αρχίζουν να φοβούνται πια για την σωματική τους ακεραιότητα.
Απαιτούμε:
– από την πολιτεία να αντιμετωπίσει την βαθειά ανθρωπιστική κρίση και να καλύψει άμεσα τα τεράστια κενά σε ιατρούς, νοσηλευτές καιβυλικοτεχνικό εξοπλισμό τόσο στα δημόσια νοσοκομεία, όσο και στην πρωτοβάθμια υγεία.
-από την αστυνομία και την δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς τα περιστατικά βίας αποσυντονίζουν την λειτουργία του   νοσοκομείου και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτό.
– από την διοίκηση του νοσοκομείου να ενισχύσει την φύλαξη του.
-από τους πολίτες να κατευθύνουν την οργή τους ,την αγανάκτηση και την αντίδραση τους προς αυτούς που προκάλεσαν την υγειονομική κρίση που δεν είναι άλλοι από τους θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών.
Τέλος, αναρωτιόμαστε αν είναι νοήμων ο νους που πιστεύει ότι εκφοβίζοντας τον λειτουργό υγείας θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.