ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

ΝΔ: «Ναι» για εξεταστική, «όχι» στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ

ND01«Ναι» στην εξεταστική, αλλά «όχι» στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πει η ΝΔ στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή τη Μ. Δευτέρα για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ευθύνες για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.
Η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά τα περισσότερα στελέχη εκτιμούν ότι, έτσι όπως έχει διατυπωθεί το κείμενο – πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδύνατον να υπερψηφιστεί από τη ΝΔ.
Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μετάσχει στην επιτροπή, προκειμένου -όπως επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά- να δοθούν απαντήσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έγιναν την περίοδο 2012-2014, αλλά και να τεθεί το θέμα της πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας τους τελευταίους μήνες.
Πρόταση
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ΝΔ θα προτείνει να ενταχθεί στο υπό διερεύνηση διάστημα και το πρώτο τρίμηνο του 2015, με τη λογική ότι και η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε την παράταση του μνημονίου.
Παράλληλα είναι δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος όσες φορές θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του θα κατηγορήσει την κυβέρνηση με την επιλογή της εξεταστικής, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα που εκείνη αδυνατεί να επιλύσει.
Τέλος, η ΝΔ θα απορρίψει κάθε συζήτηση για διερεύνηση ευθυνών την περίοδο Καραμανλή, κάτι που πιθανώς να τεθεί από το ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο ότι εάν ο κ. Βενιζέλος επιμείνει, τότε η ΝΔ δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μαζί του, υπερασπιζόμενη απολύτως τον πρώην πρωθυπουργό και τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 2004-2009, προβάλλοντας τις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει από το 2008 ο τότε πρωθυπουργός, ζητώντας τη συναίνεση των πολιτικών ηγετών, μεταξύ των οποίων ήταν εκείνη την εποχή ο κ. Γ. Παπανδρέου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.