ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σε νέα εμπλοκή ο δρόμος Λεύκτρο-Σπάρτη και περιμετρικός Καλαμάτας;

Σταθάκης: . «Με ελαφρά τη καρδία δεν θα πάμε να δώσουμε 330 εκατομμύρια στο Μορέα»
 Εκτελεστική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου: “Άμεσα να ολοκληρωθεί το Λεύκτρο – Σπάρτη και να αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες”
leuktro spartiΠότε επιτέλους θα δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό έργο Λεύκτρο-Σπάρτη ήταν το βασικό ερώτημα του Λάκωνα βουλευτή Θανάση Δαβάκη χθές το βράδυ στη βουλή στον παριστάμενο υπουργό Υποδομών κ. Σταθάκη.
Ο κ. Σταθάκης απαντώντας στον κ. Δαβάκη ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις παρατηρούνται εξαιτίας πρόσθετων διευκρινήσεων που έχει ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν την τροποποίηση όρων της Σύμβασης Παραχώρησης. Και κατέληξε: «Έχουμε δεσμευθεί να ολοκληρωθούν τα έργα. Από εκεί και πέρα, όμως, για να πάμε στο συγκεκριμένο έργο, το ποσό επιδότησης από το Ελληνικό Δημόσιο που καλείται να καταβάλει επιπρόσθετα είναι 330 εκατομμύρια ευρώ, για ένα έργο 844 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Κυβέρνηση αυτή, που μεριμνά για το δημόσιο συμφέρον, προφανώς και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βελτίωσης, αναθεώρησης, μείωσης των δαπανών λειτουργίας, μείωσης των επιτοκίων, μη επιπρόσθετης επιβάρυνσης στους χρήστες, καταβολής των δεσμεύσεων από τους παραχωρησιούχους, προσπάθειας να μειωθεί το συνολικό κόστος, προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Με ελαφρά τη καρδία δεν θα πάμε να δώσουμε 330 εκατομμύρια στο όνομα της ολοκλήρωσης του έργου, που όλοι συμφωνούμε, της σκοπιμότητάς του, όπου όλοι συμφωνούμε, των επιπτώσεων των θετικών που μπορεί να έχει, για τις οποίες όλοι συμφωνούμε. Όμως και εμείς θα δράσουμε με βάση ακριβώς την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, σε ό,τι παραλάβαμε να βελτιστοποιήσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, το δημόσιο συμφέρον.»
Εκτελεστική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου “Άμεσα να ολοκληρωθεί το Λεύκτρο – Σπάρτη και να αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες”
Εν τω μεταξύ την άποψη ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη και να αποδοθεί προς χρήση από τους πολίτες διατύπωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του θέματος στη χθεσινή της συνεδρίασή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή επαναδιατύπωσε τη θέση της ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τονίστηκε ότι απομένει μόνο το 5% του φυσικού αντικειμένου για την ολοκλήρωση του έργου, αφού το 95% έχει ήδη ολοκληρωθεί.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.