ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Συνάντηση των Βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στο Δήμο Δ. Μάνης

suriza messinias4Συζήτηση για επείγοντα προβλήματα σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης έγινε το Σάββατο 9 Μαΐου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τμήματος Υγείας της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Θανάσης Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιάννης Μαραμπέας, η εκπρόσωπος του εθελοντικού Συλλόγου «ΓΑΙΑ», Χριστίνα Κωνστάντιου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή.
Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ανεπαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής, λόγω της απουσίας του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού, αγροτικών και ειδικευμένων, αλλά και στην αδυναμία άμεσης ανταπόκρισης σε διακομιδές επειγόντων περιστατικών σε 24ωρη βάση, λόγω μη στελέχωσης του ασθενοφόρου με οδηγό. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η επιστροφή του ασθενοφόρου που έχει γίνει δωρεά στο Γ.Ν. Καλαμάτας ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Μάνης που συνέβαλαν στην αγορά του, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.
Οι βουλευτές ενημέρωσαν ότι σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με το Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξανθό, τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες σε ιατρικό προσωπικό για το ΚΥ Αγίου Νικολάου και ότι είναι ευτυχής συγκυρία η πλήρωση τριών θέσεων αγροτικών ιατρών από γιατρούς Γενικής Ιατρικής, και συγκεκριμένα του ΚΥ Αγίου Νικολάου, του ΠΙ Καρδαμύλης και του ΠΙ Κάμπου Αβίας, οι οποίοι θα καλύπτουν μόνιμα τις ανάγκες, αλλά και η θέση του ΠΙ Πλάτσας από γιατρό επί θητεία.
Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την αναγκαιότητα επίσπευσης της προσέλευσης των ιατρών προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες για την τουριστική περίοδο και οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.