ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Πετράκος: «Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να βαδίσει και μόνη της
Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα δεν γίνεται να μετατραπεί σε μια υπόδουλη χώρα και ότι έχει τις δυνατότητες να βαδίσει και μόνη της, εξέφρασε την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία «αλλά μέχρι εκεί».
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm ο κ. Πετράκος είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να παραβιάσει τη λαϊκή εντολή και δεν θα το κάνει.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο αν θα πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση την συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, τόνισε ότι αυτό δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση καθώς, όπως σημείωσε, θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής, για τον ελληνικό λαό πρώτα από όλα και να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει.
«Άμα θέλαμε να κλείσουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία θα το κάναμε από την πρώτη μέρα. Το πρόβλημα δεν είναι να κλείσει η συμφωνία, το πρόβλημα είναι τι είδους συμφωνία θα είναι αυτή που θα κλείσει. Η συμφωνία θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής, για τον ελληνικό λαό πρώτα από όλα και να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει», είπε και πρόσθεσε: «Αν είναι να παραβιάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας θα τις είχαμε παραβιάσει από την πρώτη στιγμή και δεν χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η φασαρία».
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει από τη μια μεριά τίποτα εφόσον δεν κλείσει η συμφωνία και ισχύουν όσα μπορούν να συμβάλουν να κλείσει η συμφωνία και άρα, όπως εξήγησε, «αυτή τη στιγμή εφόσον δεν υπάρξει μια μετακίνηση από τους δανειστές από τις απόψεις τους προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία».
Ο κ. Πετράκος υποστήριξε ακόμη ότι το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά των εταίρων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ότι ήταν να κάνει το έχει κάνει και δεν μπορεί αν κάνει περισσότερα.
«Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε περισσότερα, δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να κάνουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη ότι η χώρα μπορεί να πορευτεί μόνη της ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψή του ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μια εντολή στην κυβέρνηση η οποία λέει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στρίψει το τιμόνι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, να μην ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, να μην ακολουθήσει υφεσιακές πολιτικές.
Ο κ. Πετράκος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν γίνεται να μετατραπεί σε μια υπόδουλη χώρα και πως έχει τις δυνατότητες φυσικά να βαδίσει και μόνη της, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει αμοιβαία επωφελή συμφωνία αλλά μέχρι εκεί καθώς, όπως τόνισε, «δεν έχουμε καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να παραβιάσουμε τη λαϊκή εντολή και δεν θα το κάνουμε». 
Όσον αφορά στο αν θα κλείσει η συμφωνία και αν τελικά θα κάνουν πίσω οι εταίροι ο κ. Πετράκος είπε ότι συμφέρει τους πιστωτές να κάνουν πίσω, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται», αλλά πως «ο άβρεχτος όμως τη βροχή την φοβάται».
«Συμφέρον για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας είναι να κλείσει η συμφωνία πολύ μεγαλύτερο και πολύ μεγαλύτερο συμφέρον έχουν οι εταίροι από εμάς. Εμείς είμαστε βρεγμένοι και μάλιστα καταβρεγμένοι», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών έχουν καταστρέψει την οικονομία και την κοινωνία.
Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο το  μεγάλο όπλο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο την κάνει να αισιοδοξεί ότι στο τέλος παρά τους εκβιασμούς οι πιστωτές θα αποδεχτούν μια επωφελή συμφωνία, είναι πως οι πως οι εταίροι της χώρας μας δεν θέλουν υποτροπιασμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης επτά χρόνια μετά την εκδήλωσή της.
«Αν υποτροπιάσει μια παγκόσμια κρίση σε επτά χρόνια τότε ουδείς ξέρει τι θα συμβεί και ουδείς το διακινδυνεύει», δήλωσε και πρόσθεσε: «Για αυτό αισιοδοξούμε ότι στο τέλος παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις θα κάνουν πίσω, θα αποδεχτούν μια επωφελή συμφωνία. Εμείς πάντως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε αυτά που έχουμε πει»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.