ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Τ. Κουίκ «Η εκκλησία έδωσε πολύ αίμα για τους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας»

kouik21«Θερμοπύλες έχει πολλές η ελληνική Ιστορία. Μια από αυτές είναι οι μερικές εκατοντάδες ήρωες που έπεσαν στο Μανιάκι στις 20 Μαΐου 1825, με αρχηγό τους τον Παπαφλέσσα. Ταυτόχρονα, η θυσία του Παπά-Φλέσσα είναι ένα ακόμη δείγμα της συνεισφοράς της Εκκλησίας, με το αίμα των ιερέων της, στους διαχρονικούς αγώνες της Πατρίδας μας, από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι και τα πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβάνοντας και την εισβολή στην Κύπρο, που είναι ανεκτίμητο κομμάτι του Ελληνισμού.
Με αυτές τις θυσίες και τις ιστορικές καταγραφές, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί τις άρρηκτες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας και κανένας δεν μπορεί να απαξιώνει τους αγώνες της Ορθοδοξίας, όπως και όλοι μας οφείλουμε να διατηρούμε τις παραδόσεις της Πατρίδας μας, όπως έγινε ακριβώς σήμερα εδώ στο Μανιάκι».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ μετά την λήξη των επετειακών Εκδηλώσεων για την ιστορική μάχη που έγινε στο Μανιάκι, ανάμεσα στους λιγοστούς μαχητές του Γρηγόρη Δικαίου (Παπαφλέσσα) και των χιλιάδων στρατιωτών – πεζών και ιππέων – των δυνάμεων του Ιμπραήμ. Ο Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Παπαφλέσσα και παρακολούθησε την γιορτή που οργάνωσαν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου της περιοχής, με την συμμετοχή και πολιτιστικών Συλλόγων, που χόρεψαν τοπικούς χορούς.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.