ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απεργία στα αεροδρόμια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος) κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας «απαξίωση της ΥΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».
Σε εξώδικη δήλωση - γνωστοποίηση, προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία ζητεί «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».
Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών, την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, η οποία είναι υποστελεχωμένη, καθώς και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, κάποιες εκ των οποίων δεν έχουν καταβληθεί από την άνοιξη του 2014.
Εφόσον η ανταπόκριση στην απεργία είναι μεγάλη, ιδίως στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην πραγματοποίηση των πτήσεων θα είναι σοβαρές.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου