ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

​Σε παράταση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών

Σε παράταση της ισχύος της ρύθμισης για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων που έχουν οι φορολογούμενοι με τις ΔΟΥ οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, μετά τα πολλαπλά σχετικά αιτήματα που δέχεται απο επιμελητήρια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), η ΠΟΜΙΔΑ κλπ. ζητούν την παράταση της προθεσμίας για ένταξη στην ρύθμιση κατά ένα μήνα. Σύμφωνα με τον νόμο, ο υπουργός δύναται να παρατείνει τις ημερομηνίες με μία απλή υπουργική απόφαση.

Η ισχύς της ρύθμισης λήγει στις 26 Μαϊου και ήδη τα αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 18 ημέρες της εφαρμογής (17 Απριλίου έως 4 Μαϊου 2015) είχαν υποβληθεί 299.209 αιτήσεις, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στις πρώτες 20 μέρες εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης, του 2014. Το αποτέλεσμα της αυξημένης συμμετοχής των φορολογουμένων είναι στο πρώτο εικοσαήμερο εφαρμογής της ρύθμισης του ν. 4321/15 το κεφάλαιο σε ρύθμιση να ανέλθει στο 1,972 δισεκατομμύρια Ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο για την ρύθμιση του ν. 4305/14.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου