ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Σε δύο μέρες 463 παραβάσεις του ΚΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο (9/10.6.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ογδόντα δύο  (982) άτομα, εκ των οποίων επτακόσιοι έντεκα (711) ήταν ημεδαποί και διακόσιοι εβδομήντα ένα (271) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια οκτώ (808) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν ογδόντα επτά (187) άτομα, από τα οποία εκατόν τρία (103) ήταν ημεδαποί και ογδόντα τέσσερις (84) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα πέντε (75) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή.
Τρείς (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Έξι (6) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρείς (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία για κλοπή. Επιπλέον, προέκυψε ότι ο ένας, είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσαβέτειας από την 7.9.2014, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών για σύσταση συμμορίας, κακουργηματική κλοπή και απόπειρα κακουργηματικής κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό έγγραφο (άδεια οδήγησης βουλγαρικών Αρχών), ενώ κατά την σύλληψη του αντιστάθηκε.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).
Οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Εννέα (9) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) ημεδαποί (εκ των οποίων οι δύο ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες εξήντα τρείς (463) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:
Κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο πιστόλι, θήκη με -3- φυσίγγια, πλαστό χαρτονόμισμα των -100- δολαρίων Καναδά και μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία.
Δύο (2) φυτά κάνναβης, στη Μεσσηνία.
Χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσο

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.