ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Στο Έσσεν κατασκηνώνουν και φέτος οι νέοι της Πελοποννήσου

Στο Έσσεν κατασκηνώνουν και φέτος οι νέοι της Πελοποννήσου
Decrease Font Size

Στο eurocamp που διοργανώνει από τις 12 έως τις 24 Ιουλίου το κρατίδιο του Έσσεν συμμετέχει και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στοΠΛΑΙΣΙΟ των διμερών σχέσεων που έχει αναπτύξει με σκοπό τη συνεργασία σε τομείς του θεματικού και μαθητικού τουρισμού και αθλητισμού.
Το eurocamp θα γίνει με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές Yaroslawl και St. Petersburg (Ρωσία), Wielkopolska (Πολωνία), Frydek–Mistek (Τσεχία), Verona (Ιταλία), Emilia-Romagna (Ιταλία), Navarra (Ισπανία), Mora (Πορτογαλία), Gotland (Σουηδία), Έσσεν (Γερμανία) και Πελοποννήσου (Ελλάδα).
Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα «Οι Πρόσφυγες στην Ευρώπη-Τι μπορεί να προσφέρει ο Αθλητισμός στην κουλτούρα της φιλοξενίας». Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναλύσουν την κατάσταση των προσφύγων στην περιοχή τους και θα προσπαθήσουν να βρουν αθλητικές δραστηριότητες για να τους υποστηρίξουν. Οι ομάδες θα πρέπει να επεξεργαστούν το θέμα πριν τη μετάβασή τους στην κατασκήνωση, όπου και θα συζητήσουν τα αποτελέσματά τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ημερίδες, κλπ. Κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χορούς,VIDEO clips, κλπ που θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.
Οι ενδιαφερόμενοι νέοι-νέες, ηλικίας 18 έως 20 ετών, γνώστες ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση Γερμανικής) μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά στην διεύθυνση magklari@arcadia.grμέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
Η φιλοξενία στην κατασκήνωση (διανυκτέρευση, γεύματα, μετακινήσεις, κλπ) είναι δωρεάν, ενώ το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Μάγκλαρη (τηλ: 2713601116)  ή να επισκεφθούν τους κάτωθι συνδέσμους:WWW.sportjugend-hessen.de και www.jugendreisen-hessen.de

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.